Escriptors catalans organitzen una marató de vuit hores a YouTube per l'alliberament de Hasél

Hi intervindran activistes i personalitats de l'escriptura, la música i l'art

Pablo Hasél, durant la seva detenció
Pablo Hasél, durant la seva detenció | ACN
Redacció
24 de febrer del 2021
Actualitzat a les 8:59h
El Comitè d'escriptors perseguits del PEN Català organitza una marató de vuit hores a YouTube per demanar l'alliberament del cantant de rap lleidatà Pablo Hasel, empresonat per enaltiment del terrorisme a les seves cançons.

L'entitat vol donar "visibilitat internacional a aquesta injustícia" i rebutja "frontalment" una sentència "que vulnera el dret a la llibertat d'expressió". A més, lamenta que la condemna "se suma" a les causes i sentències anteriors "contra les diferents expressions artístiques de Valtonyc, els membres de La Insurgéncia, César Strawberry o Abel Acona, entre d'altres". L'esdeveniment tindrà lloc el 5 de març a partir de les 9 del matí i hi intervindran activistes i personalitats de l'escriptura, la música i l'art.

La marató servirà tant per demanar l'alliberament de Hasel com per exigir la reforma del codi penal i la derogació de la llei mordassa.

L'Acadèmia catalana de la música, l'Associació d'escriptors en llengua catalana, l'Associació de publicacions periòdiques en català, Editors.cat, el Gremi de llibreters de Catalunya, Llegir en català i Òmnium col·laboren en l'esdeveniment.