Lleida continua entregant l'art de la Franja a l'Aragó; cinc peces més marxen aquest dilluns

Són obres molt fràgils que s'han transportat de manera diferent al de la resta del dipòsit

Redacció
22 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:47h
El Museu de Lleida té previst lliurar aquest dilluns al Museu diocesà Barbastre-Montsó un total de cinc objectes que formen part del conjunt de 28 obres reclamades pel bisbat de Barbastre-Montsó en relació als quals el Bisbat de Lleida sempre ha reconegut que han estat a Lleida en qualitat de dipòsit.

Les obres entregades són un retaule dedicat a la Mare de Déu procedent de Sirés format per 26 fragments, de la primera meitat del segle XVII, un retaule de la vida de la Mare de Déu procedent de Montanui, format per tres taules de pintura sobre fusta, de principis del segle XVI, un sagrari de fusta daurada procedent de Gabarret del segle XVIII, dos fragments d’un enteixinat de fusta amb restes de policromia procedent de Ballobar dels segles XIV-XV i un Sant Bisbe, talla de fusta de pi procedent de Centenera, dels segles XVI-XVII.

Degut a l’estat de conservació de tots aquests cinc objectes es va considerar millor traslladar-les en un transport diferent al de la resta del dipòsit. Aquest dilluns, el consorci comunicarà al jutjat de Barbastre aquesta acció. El passat 17 de febrer de 2021 el consorci del Museu de Lleida va adjudicar la contractació de trasllat (embalatge, manipulació i trasllat) de les obres incloses en la sentència 88/2019 de 10 de desembre de 2019, a l’empresa SIT Expedición Arte y Seguridad S.L per un import total de 25.300 euros. 

El consorci i l’empresa adjudicatària tancaran els propers dies un pla de lliurament definitiu de la resta d’obres, un total de 83 objectes. Fa una setmana va vèncer el termini per a l'execució provisional de la sentència i es van començar a traslladar les obres a l'Aragó.

Més d'una vintena de paquets amb les cinc obres separades per fragments

Les obres han estat carregades a un camió pels volts de dos quarts de cinc de la tarda. Els operaris portaven des de mig matí fent tasques de d'embalatge i les cinc peces han estat traslladades en més d'una vintena de paquets ja que estan separades per fragments.