Així viu Pablo Hasél a la presó; en solitud i sense col·laborar en les tasques

L'advocada del raper acusa l'Estat espanyol de "desviar l'atenció de les manifestacions" amb noves sentències condemnatòries

Pablo Hasél, durant la seva detenció
Pablo Hasél, durant la seva detenció | ACN
22 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:49h
Pablo Hasél, el raper lleidatà empresonat la setmana passada per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, es troba sol en una cel·la de la presó de Ponent per voluntat pròpia.

La seva advocada, Alejandra Matamoros, ha explicat aquest dilluns que el cantant no vol compartir l'espai amb cap altres reclús i que tampoc no es mostra disposat a col·laborar en les tasques que es desenvolupen a l'interior del penal. Hasél considera que ell no ha entrat a la garjola per col·laborar amb els funcionaris de la presó, de manera que, de moment, rebutja les activitats com netejar la presó o servir àpats, accions que sí fan altres interns. 

L'advocada del raper lleidatà, Pablo Hasél, creu que les noves condemnes que han aparegut contra el cantant en els darrers dies formen part d'una "operació d'estat" per "desviar l'atenció" de les mobilitzacions a favor de la llibertat d'expressió.

Matamoros ha recordat que la condemna a Hasél per haver agredit un policia local de Lleida no és ferma i ha lamentat que la "campanya de desprestigi" contra el lleidatà que s'està duent a terme, ha dit, en diversos mitjans de comunicació espanyols. En aquest sentit, l'advocada ha anunciat la presentació d'una denúncia contra el periodista Eduardo Inda per haver dit aquest cap de setmana passat a la Sexta que Hasél "atiava la violació de les dones". 

Piquets informatius a partir d'aquest dilluns

A partir d'aquest dilluns i fins divendres s'organitzaran grups de treball a diversos punts de la capital per donar a conèixer la situació que viu el raper i pel proper dijous s'ha convocat una nova assemblea oberta a la plaça Maria Aurèlia Capmany, al barri de Balàfia, per decidir noves accions per donar resposta al cas de Hasél, que ha provocat desenes de mobilitzacions a Catalunya i Espanya.
 

Alejandra Gallardo, advocada de Pablo Hasél Foto: Àlvar Llobet