Pau Riba obrirà la 14a edició del Músiques Disperses de Lleida

El festival pioner de neofolk a l'estat espanyol tindrà lloc del 12 al 14 de març al Cafè del Teatre

Pau Riba durant un concert
Pau Riba durant un concert | Àlex Recolons/ACN
Redacció
19 de febrer del 2021
La 14a edició del Músiques Disperses (MUD) tindrà lloc del 12 al 14 de març al Cafè del Teatre de Lleida. Pau Riba obrirà el festival pioner de neofolk a l'estat espanyol commemorant els 50 anys del disc 'Dioptria', acompanyat de De Mortimers. Pigmy i el quartet Cánovas, Adolfo y Guzmán, completen el cartell d'una edició del MUD més reduïda de l'habitual.

Atesa la situació sanitària, les entrades per a cada sessió només es podran adquirir en línia. Aquest divendres, s'han obert les reserves i es tancaran 30 minuts abans de l'inici de cada sessió si en queden de disponibles. El MUD està organitzat per l'Ajuntament de Lleida, després que Guerssen, creadors del festival, hagin passat a fer-se càrrec de la direcció artística.

Els concerts d'aquesta edició es podran gaudir al Cafè del Teatre. Divendres, 12 de març, Pau Riba, acompanyat de De Mortimers, commemorarà el mig segle de vida de l'exitós disc 'Dioptria'. El dissabte 13 de març, serà el torn de Pigmy, que presentarà 'Manifestación' amb tota la seva banda. Es tracta del projecte en solitari de Vicente Maciá, ex guitarra, cantant i compositor de Carrots. Cánovas, Adolfo y Guzmán tancaran el MUD el diumenge 14.

Durant la presentació del festival, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha recordat que "el MUD va ser el primer festival cancel·lat en l'era pandèmica" a la ciutat i enguany, atesa la situació sanitària, "s'ha apostat per celebrar-la però en una edició més abreujada per acomplir amb totes les mesures de seguretat". Pueyo ha posat de relleu que el certamen "té el reconeixement de ser un dels festivals més particulars del territori, que serveix d'aparador per projectar nous camins que el folk modern emprèn amb el pas del temps, i es reivindica com a missatger intergeneracional, pont entre la tradició i la modernitat".

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Jaume Rutllant ha destacat que "es recuperen dues de les propostes més properes que estaven programades l'any passat (Pau Riba i Cánovas, Adolfo y Guzmán) i, a més, s'afegeix al cartell Pigmy.