Agricultura abonarà el 90% dels ajuts directes associats de la campanya 2020

11,9 MEUR corresponen als ajuts ramaders de la PAC, i 2,1 MEUR als ajuts associats per al cultiu de l'arròs

Redacció
18 de febrer del 2021
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació farà efectiu aquest divendres el pagament del 90% dels imports dels ajuts associats agrícoles del cultiu de l'arròs i dels ajuts associats ramaders al sector de vaques alletants i boví de llet. En total, sumen 14.109.962 euros els quals beneficaran a un 3.309 pagesos i ramaders.

El 10% restant s'abonarà durant el mes d'abril, un cop el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) estableixi l'import unitari definitiu. Amb aquest pagament, a Catalunya s'haurà abonat el 89% dels ajuts directes previstos de la Política Agrària Comuna (PAC) 2020. D'altra banda, Agricultura preveu començar a pagar els ajuts al sector de boví d'engreix durant les pròximes setmanes.

Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de PAC, estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), i estan destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

El pagament de l'ajut al cultiu de l'arròs s'efectua en la mateixa data que l'any passat, mentre que l'ajut a les explotacions ramaderes de boví de llet i de vaques alletants s'avança quinze dies en relació amb l'any passat.

Els sol·licitants d'aquests ajuts podran accedir el contingut de la seva resolució a partir del 22 de febrer, a través de l'aplicació DUN, accessible al web d'Agricultura. El termini per presentar recurs d'alçada, si s'escau, en relació amb aquesta ajuts finalitza el 22 de març del 2021.