Protesta

Els sindicats reclamen a Lleida apujar l'SMI i derogar les reformes laborals i la llei de pensions

Representants de la UGT i CCOO s'han reunit amb el Crespín en acabar la concentració

per Redacció, 18 de febrer de 2021 a les 16:35 |
Concentració de la UGT i CCOO davant de la Subdelegació del govern espanyol a Lleida | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mig centenar de representants de la UGT i de CCOO de les Terres de Lleida s'han concentrat aquest dijous davant de la Subdelegació del govern espanyol per exigir un increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) i la derogació de les reformes laborals i de la llei de pensions.

Així, han volgut denunciar que "les patronals i els governs estan impedint mesures estratègiques i essencials per garantir la igualtat social i la distribució de la riquesa" i rebutjar que "el cost d'aquesta crisi es carregui, un cop més, sobre la classe treballadora". Sota el lema, '#AraToca' la mobilització s'ha dut a terme paral·lelament a Barcelona, Tarragona i Girona. Posteriorment, representants de CCOO i UGT s'han reunit amb el subdelegat José Crespín.


El secretari general de la UGT de Lleida, José Luís Aguilà, ha lamentat que "encara existeixi la figura del treballador pobre" i, per això, ha exigit l'increment de l'SMI. A la vegada, ha reclamat la derogació de les reformes laborals perquè "només han servit per crear encara més diferències entre homes i dones".

Pel que fa a les pensions, Aguilà ha defensat que "no només cal lluitar pels jubilats que avui en dia veuen modificades les seves retribucions, sinó també per a tots els treballadors en actiu, que veuran minvada la seva paga el dia de demà".


En acabar la concentració, representants dels dos sindicats s'han reunit amb el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crepín, per entregar-li el manifest i reclamar accions "efectives i contundents" per revertir aquesta situació.

Crespín ha recordat les mesures impulsades pel govern de l'Estat des del juny del 2018 en matèria de pensions, l'increment de l'SMI i la posada en marxa de l'Ingrés Mínim Vital. Així mateix, el subdelegat ha assenyalat que la voluntat "és seguir treballant pensant en les necessitats de les persones i l'acompanyament necessari a sectors econòmics i treballadors per superar la situació de crisi generada per la pandèmia”".


Crespín ha traslladat als representants sindicals que "el diàleg segueix sent una de les principals eines de treball del govern" i ha remarcat que "la constant interlocució amb els agents socials els darrers mesos ha permès impulsar importants mesures de caràcter econòmic, laboral i social per minimitzar els efectes de la pandèmia en els treballadors i les seves famílies".

 

Participació