Quinze detinguts i 33 ferits en els aldarulls per l'empresonament de Pablo Hasél

Els enfrontaments amb la policia, que a Barcelona han implicat vehicles cremats, seus bancàries destrossades i trets de foam dels Mossos, s'han reproduït en diversos municipis d'arreu de Catalunya

Antiavalots dels Mossos al centre de Barcelona aquesta nit.
Antiavalots dels Mossos al centre de Barcelona aquesta nit. | Martí Urgell
Joan Obiols / Sergi Ambudio
17 de febrer del 2021
Un total de 15 persones han estat detingudes aquest dimarts a la nit en el marc dels aldarulls a Lleida, Vic i Barcelona per l'empresonament del cantant de rap Pablo Hasel, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Vuit de les detencions s'han practicat a Lleida, quatre a Vic (una l'ha practicat la Guàrdia Urbana) i tres a Barcelona. També hi ha hagut aldarulls a Girona, però de moment no ha transcendit si hi ha hagut detinguts.

Per la seva banda, hi ha hagut un total de 33 ferits, segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), en el marc dels aldarulls, que han comportat llançament d'objectes, crema de contenidors i vandalisme a seus bancàries, entre d'altres. D'aquests, 32 han estat lleus i un menys greu; i vuit han requerit trasllat a un centre mèdic. Per territoris, a Barcelona s'han fet 11 assistències i quatre trasllats, a Vic 15 assistències, a Lleida cinc i tres trasllats, a Reus una assistència i un trasllat i a Girona una assistència. Entre els ferits, hi ha 17 agents dels Mossos d'Esquadra (11 a Vic, quatre a Barcelona i dos a Lleida).

Pel que fa a Barcelona, la manifestació en suport a Pablo Hasél a Barcelona ha aplegat milers de persones i ha derivat en enfrontaments entre els manifestants i els antiavalots dels Mossos d'Esquadra. La marxa ha començat sense incidents a la Plaça Lesseps, que s'ha quedat petita. La tensió ha començat a la comissaria de la Policia Nacional de la Via Augusta. La marxa s'ha acostat després a la seu de la delegació del govern espanyol a la capital catalana, però un fort desplegament policial ha impedit que els manifestants avancessin.