Aldarulls a Lleida després de la manifestació de suport a Pablo Hasél

Almenys tres agents de la Guàrdia Urbana de Lleida han resultat ferits

Furgonetes dels Mossos d'Esquadra i agents a la Rambla Ferran de Lleida, amb un contenidor cremant al fons
Furgonetes dels Mossos d'Esquadra i agents a la Rambla Ferran de Lleida, amb un contenidor cremant al fons | ACN
Redacció
16 de febrer del 2021
Actualitzat el 17 de febrer a les 12:38h
La manifestació ha recorregut de manera pacífica tot l'Eix Comercial de Lleida i ha girat per Rambla Ferran fins a arribar a la subdelegació del govern espanyol. En aquest moment han iniciat els enfrontaments amb la policia, alguns dels manifestants han començat a tallar el carrer amb contenidors i a provocar incendis. També s'han llençat objectes i petards contra els vehicles i agents dels Mossos d'Esquadra.

En aquest moment les forces de seguretat han escampat als manifestants amb els furgons, això ha provocat que en diversos punts de la ciutat com l'avinguda de Madrid o la rambla d'Aragó s'hi cremessin contenidors i es trenqués mobiliari urbà. Les botigues del Carrer Major de Lleida també s'han vist afectades amb pintades i aparadors trencats. Diversos agents de la Guàrdia Urbana de Lleida s'han vist implicats en els incidents, amb almenys 3 ferits i diverses motocicletes calcinades.

Més de 2.000 persones, 1.400 segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat pel centre de Lleida des de les set de la tarda per reclamar la llibertat del cantant de rap Pablo Hasel. La manifestació ha sortit de la plaça de la Catedral, on s'ha posat un rap de l'artista lleidatà per un megàfon abans que la gent comencés a caminar.