Unides Podem registrarà una petició d'indult per al raper Pablo Hasél

La Plataforma Llibertat Pablo Hasel destaca el ressò mediàtic "sense precedents" que ha tingut la detenció del raper

El raper Pablo Hasél, a punt d'entrar al vehicle dels Mossos d'Esquadra després de ser detingut
El raper Pablo Hasél, a punt d'entrar al vehicle dels Mossos d'Esquadra després de ser detingut | ACN
Redacció
16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:18h
Jaume Asens, diputat dels Comuns, ha anunciat que registraran una petició d'indult per al raper lleidatà Pablo Hasél, detingut a primera hora d'aquest matí. Assegura que no és normal en democràcia i que estan pendents de la investigació per corrupció de la monarquia. Presentaran la petició d'indult davant del ministeri de Justícia, després de posar-se en contacte amb l'advocat de Hasél.

Des del govern de la Generalitat també s'han pronunciat, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat aquest dimarts que la detenció del raper Pablo Hasel és "una mostra més de la involució dels drets a Espanya i que des de Catalunya" venen "denunciant i patint des de ja fa molt de temps". Creu que aquesta involució ha arribat a extrems com "tancar a la presó a un raper per les lletres de les seves cançons o per tenir a l'exili" a un altre raper pel mateix perquè "si no estigués a l'exili estaria a la presó". A preguntes dels periodistes després del Consell Executiu, Budó ha dit que els Mossos d'Esquadra han actuat com a policia judicial i complint ordres de l'Audiència Nacional.

Budó ha denunciat que actualment hi ha un codi penal que manté com a delicte cantar cançons. Un codi, ha afegit, que "persegueix la llibertat d'expressió i és totalment obsolet" i ha apostat per "denunciar, canviar o derogar absolutament". La portaveu del Govern també ha destacat que diferents organitzacions internacionals informen que l'estat espanyol és "un dels estats que més persegueix als artistes.

A més, la Plataforma Llibertat Pablo Hasel ha valorat positivament el ressò mediàtic "sense precedents" que ha tingut la detenció del raper aquest dimarts, després d'haver estat tancat durant gairebé tot un dia a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.

Així, un dels membres d'aquesta organització, David Martín, creu que aquesta imatge "ha fet mal a l'Estat" i que aquest ha comès "un error molt greu" perquè, ha afegit, s'ha generat "l'efecte contrari al que pretenien" entre la població, que ara participarà en les múltiples manifestacions convocades per denunciar els fets. A més, ha lamentat que aquesta "mostra gràfica" es una constatació, al seu parer, d'una manca de "llibertats i democràcia".

Martín ha explicat que no imaginaven que la detenció de Hasel pogués tenir aquest seguiment per part dels mitjans de comunicació, entre els quals n'hi ha de caire internacional. En aquest sentit, tot i lamentar el seu arrest, creu que "molta gent despertarà i començarà a moure's" per denunciar aquests fets. També ha afirmat que la situació del raper demostra, en la seva opinió, que hi ha una manca de drets fonamentals com ara el de la "llibertat d'expressió".

El membre de l'organització ha titllat de "situació difícil" la que s'ha viscut a la Universitat de Lleida en els moments previs a la detenció de Pablo Hasel. "Ningú podia dir com la gent havia de respondre davant l'agressió i la violència que suposa que vingui la policia armada", ha assegurat Martín, que ha detallat que les persones que estaven tancades al Rectorat amb ell han muntat barri