La detenció de Hasél contra la impunitat d'una antisemita: la comparació que incendia la xarxa

Dissabte es va celebrar una manifestació en honor a la División Azul amb enaltiment al franquisme

NacióDigital
16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:36h
La detenció del raper Pablo Hasél aquest matí a la Universitat de Lleida, condemnat a 2 anys i 9 mesos de presó per un delicte d'enaltiment al terrorisme, ha aixecat una onada de crítiques de milers de persones a les xarxes. Una de les més sonades comparatives amb la situació de Hasél, que haurà d'ingressar a presó, és la manifestació que es va celebrar dissabte a Madrid en honor a la División Azul -els soldats enviats per ordres de Franco en ajut de l'Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial- on es van produir un gran nombre d'enaltiments al franquisme, al nazisme i a l'antisemitisme.
  A l'acte es va assegurar que "el jueu és el culpable" de tots els mals que assolen Europa, mentre que la División Azul va er un referent de la lluita "per Espanya i per Europa". La Comunitat Jueva considera que és "inadmissible" que "en un estat de ple dret i una sòlida democràcia com és Espanya quedin impunes" aquestes acusacions.

La Comunitat de Madrid i la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya (JCJE) han denunciat davant la Fiscalia els fets ocorreguts durant aquesta manifestació, després de la riuada de crítiques per la rua de neonazis i falangistes que va recórrer els carrers de la capital espanyola.