Universitat

Més de 2.000 alumnes de primer curs de la Universitat de Lleida tornen a classe

La UdL espera que aquesta mesura es prorrogui per tenir "un retorn gradual a la normalitat acadèmica"

per Redacció, 15 de febrer de 2021 a les 18:45 |
Una classe de primer de grau a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida (UdL) que s'ha reprès aquest dilluns | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fins a 2.138 alumnes de primer curs dels graus que imparteix la Universitat de Lleida (UdL) -171 al campus d'Igualada- recuperen aquesta setmana part de la docència presencial, d'acord amb les mesures aprovades pel Procicat en l'actual context de Covid a Catalunya. Alguns d'ells ja han tornat a les aules aquest dilluns i la resta ho anirà fent en els pròxims dies.

La vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Qualitat de la UdL, Paquita Santiveri, espera que es prorrogui la semipresencialitat per poder tenir "un retorn gradual a la normalitat acadèmica". Així, ha destacat que la presencialitat en les classes teòriques estarà al voltant del 50% i ha dit que en alguns centres es pot superar aquest percentatge, una situació similar a la del setembre.


"Les universitats havíem demanat aquest retorn a la semipresencialitat, sobretot per a l'alumnat de primer que ha de fer la transició a l'educació superior", destaca Santiveri, que també ha afirmat: "Per adaptar-se a la vida universitària l'única manera és venir a classe".

Des de la UdL han explicat que es prioritza que els continguts que es puguin impartir de forma virtual es mantinguin en aquest format i que l'activitat presencial se centri només en les activitats més pràctiques i en grups petits, sempre complint amb les mesures de prevenció com l'ús de mascareta, la ventilació i la distància entre persones. "Això fa que la capacitat de les aules quedi reduïda al 35% del que seria normal", assegura Santiveri.


El Govern va aprovar el 4 de febrer reprendre parcialment l'activitat presencial només per a l'estudiantat de primer durant dos setmanes prorrogables. Pel que fa a la resta de cursos de grau universitari, màsters i postgraus, l'activitat presencial se cenyeix únicament a les pràctiques i els exàmens que s'hagin programat en aquesta modalitat. Les biblioteques continuen obertes a la meitat del seu aforament.

 

Participació