Pablo Hasél: «No ens podem quedar de braços plegats mentre ens vulneren les nostres llibertats»

La plataforma en defensa de la llibertat del raper lleidatà assegura que l'ocupació de l'edifici del Rectorat és indefinida i volen dificultar al màxim el seu empresonament

Pablo Hasél, a la Universitat de Lleida aquest dilluns
Pablo Hasél, a la Universitat de Lleida aquest dilluns | Josep Regany
Josep Regany
15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:23h
Diferents membres del grup de suport “Llibertat Pablo Hasél” i el mateix Pablo, es troben ocupant la facultat de Lletres de la UdL, l’edifici del Rectorat, on tots els accessos estan tancats. Una acció més per evitar i dificultar al màxim l'empresonament del raper lleidatà.

Aquesta acció arriba després que divendres expirés el termini per presentar-se voluntàriament a la policia. En una conversa amb Nació Digital, Hasél ha afirmat que “no ens podem quedar de braços plegats mentre ens vulneren les nostres llibertats”. El raper lleidatà que s’enfronta a una pena de gairebé tres anys de presó, creu que el seu empresonament és inevitable i que potser quan arribi el moment, la gent despertarà de veritat.

L’ocupació indefinida del rectorat és una pressió social que està aconseguint el seu objectiu, ja que com ell explica, durant el dia d’avui han contactat amb ell personalment la televisió pública alemanya i la italiana.

Durant el dia d’ahir no va estar localitzable en cap moment i avui ha hagut de venir d’amagat, per a poder estar present en l’ocupació, segons ha explicat el mateix Hasél. Des de la UdL s’emplaça als organitzadors a trobar una solució ràpida i han exigit que es garanteixin els drets dels estudiants i del personal de la Universitat. Així com la integritat de la institució.

També ha considerat “de cara a la galeria” la proposta dels comuns de voler reformar el codi penal per evitar que es repeteixin casos com el seu. Aquesta tarda hi ha un nou acte de solidaritat amb Pablo Hasél, davant de l’edifici del Rectorat, a la Plaça Víctor Siurana.