Coronavirus

L'hospital Covid de Lleida començarà a funcionar fent proves PCR i com espai de vacunació de sanitaris

Compta amb 3.800 m2 i començarà a funcionar fent proves PCR i com espai de vacunació de sanitaris

per Redacció , 11 de febrer de 2021 a les 20:30 |
L'edifici polivalent annex a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida | ACN
L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova estrenarà dilluns l'edifici hospitalari polivalent annex, que permetrà multiplicar la capacitat de resposta del centre lleidatà per fer front a l'evolució de la pandèmia de la Covid-19. Es tracta d'un espai de 3.800 metres quadrats distribuïts en quatre plantes i que s'ha construït en un "temps rècord", segons ha destacat la consellera de Salut, Alba Vergés.

Aquest nou espai polivalent, que ha tingut un cost de 14,4 milions d'euros, s'ha pensat per donar una resposta immediata a la situació assistencial originada pel coronavirus però pot reconvertir-se fàcilment en altres espais amb els usos que permetran la transformació global de les principals àrees de l'hospital lleidatà.


Durant una visita a les noves instal·lacions, Alba Vergés ha explicat que la seva entrada en funcionament ajudarà a "alleugerir la pressió assistencial" per la covid a l'Hospital Arnau de Vilanova. D'aquesta manera, el nou espai hospitalari polivalent contribuirà a no haver de desprogramar activitat no covid al centre lleidatà, actualment tensionat per l'evolució de la pandèmia.

En concret, dilluns es posarà en funcionament la planta baixa del nou edifici. S'hi faran les proves PCR als pacients amb sospita de coronavirus, així com la vacunació covid de professionals sanitaris. La primera planta, dotada amb 24 espais tipus box, es posarà en marxa en funció de la pressió assistencial i acollirà atenció d'urgència a patologies respiratòries (PCR o raig-X).

 

Vergés ha visitat aquest dijous el nou hospital Foto: ACN


La segona, s'habilitarà en cas de necessitat com a planta d'hospitalització de pacients covid, amb una capacitat de fins a 32 llits, cosa que ajudarà a rebaixar la pressió als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, on actualment hi ha més d'un centenar de pacients ingressats amb aquesta patologia.


Finalment, la tercera planta és polivalent amb espais diàfans, que també s'usarà per esponjar activitats de l'hospital que ara es troben limitades per les restriccions d'espais degut a les mesures covid, entre les quals podria ser hospital de dia. L'edifici polivalent està connectat amb una passarel·la amb l'Hospital Arnau de Vilanova.

Les obres del nou edifici van començar a mitjan octubre i s'han dut a terme en un "temps rècord" de quatre mesos i han suposat una inversió de 14,4 milions d'euros. En un futur, el caràcter polivalent de l'espai possibilitarà que es pugui adaptar a altres usos sanitaris en funció de les necessitats del moment.

El gerent de l'ICS a Lleida, Ramon Sentís, ha exposat que la posada en servei del nou espai polivalent no comportarà la contractació de nous professionals, si no que es reorganitzarà internament l'activitat pel que fa a recursos humans del centre hospitalari. "Aquesta és l'única alternativa que tenint", ha dit
 

 

Participació