Sindicat

UGT denuncia irregularitats en contractes dels treballadors del Grupo Jorge

Interposen diverses denuncies a Treball per incompliment del conveni col·lectiu i no respectar les mesures anticovid

per Redacció, 10 de febrer de 2021 a les 19:40 |
Representants sindicals d'UGT informant de la vaga prevista pel 18 de juny a les portes de l'escorxador del Grupo Jorge a Mollerussa | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La UGT-FICA ha assegurat que el Grupo Jorge paga uns 4.000 euros a l'any de menys a cada treballador. El sindicat ha interposat diverses denúncies davant la Inspecció de Treball de Lleida contra les empreses que té el grup a Mollerussa (The Fortune Pig, PPS i Rivasam) per l'incompliment del conveni col·lectiu; per no respectar les mesures anticovid i per no vetllar per la seguretat dels treballadors.

En aquest sentit, assenyalen que la situació afecta a la totalitat de la plantilla, que és d'unes 300 persones. Malgrat totes les circumstàncies, segons la UGT, Inspecció de Treball no es persona al davant de les empreses del grup i per això demanarà explicacions al Departament.


Segons UGT-FICA el Grupo Jorge no paga al personal el sou que els hi pertocaria per la feina que fan. A més a més, la plantilla no percep ni la prima de producció, ni la borsa de vacances, i no cobra el que pel grup professional els pertocaria. Això suposa que cada treballador deixaria d'ingressar cada any uns 4.000 euros, corresponents a uns 300 euros mensuals de la prima de producció, a més de la borsa de les vacances (240 euros). Sense comptar l'augment de sou si es tingués en compte la categoria professional.

Per altra banda, el sindicat assegura que el Grupo Jorge no té constituït el comitè de seguretat i salut a l'empresa, i per tant, no hi ha cap òrgan que controli si es compleix la llei de prevenció. En aquest sentit, diuen que ningú supervisa que la plantilla compleixi les mesures de seguretat anticovid, ni comptabilitza els accidents laborals diaris que es registren. Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, recorda que la producció en cadena del Grupo Jorge inclou treballar amb eines punxants i si la velocitat de la cadena no és la correcta, "l'índex de sinistralitat és molt alt".

 

Participació