Ciutadans promet una paga extra als sanitaris i rebutja l'indult per a Pablo Hásel

Cs durà a la Fiscalia els talls de la Meridiana de Barcelona: "Ja n'hi ha prou"

Inés Arrimadas,  presidenta de Cs i el cap de llista per Lleida el 14-F, Jorge Soler
Inés Arrimadas, presidenta de Cs i el cap de llista per Lleida el 14-F, Jorge Soler | ACN
Redacció
09 de febrer del 2021
La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha promès que impulsaran un pla de transparència si arriben a la Generalitat per garantir la netedat del procés de vacunació contra el coronavirus a Catalunya. En declaracions a la premsa a Lleida, davant de l'Hospital Arnau de Vilanova, s'ha compromès a implementar un protocol "per saber exactament on van les vacunes i que qui se salti la cua per vacunar-se sigui immediatament apartat".

Arrimadas ha recordat el cas de l'exconseller de Salut de Múrcia Manuel Villegas, que es va vacunar i no volia dimitir. "El PP deia que no feia falta que dimitís i si no arriba a ser per Cs tindríem aquest conseller al seu lloc", ha assegurat.

Acompanyada del seu cap de llista per Lleida a les eleccions del 14 de febrer, Jorge Soler, la líder de Cs ha recordat que una de les seves propostes de campanya és una paga extraordinària als treballadors sanitaris que han fet front a la pandèmia de Covid-19 i a la resta de personal que hi treballa, com els zeladors, els infermers i el personal de neteja. "Estem farts que no hi hagi diners per a una paga extra però sí per a les oficines dels expresidents de la Generalitat o per a la NASA catalana", ha criticat.

Així mateix, s'ha referit a les manifestacions independentistes que diàriament es repeteixen a l'avinguda Meridiana de Barcelona i ha anunciat que les duran a la Fiscalia "perquè ja n'hi ha prou de tallar els drets dels ciutadans" després d'haver-ho denunciat ja a la Junta Electoral. "Volem que torni la normalitat i que no hi hagi talls a la Meridiana, que tant estan molestant les famílies, no pas només en eleccions, sinó mai".

També s'ha referit a l'entrada a presó del raper lleidatà Pablo Hasél, condemnat per enaltiment del terrorisme i per injúries i calúmnies a la monarquia i a les forces i cossos de seguretat de l'Estat. Arrimadas ha rebutjat que se'l pugui indultar i ha acusat l'executiu espanyol d'utilitzar aquesta figura legal "per treure de la presó els amics del govern i per fixar-se en els amics, ja sigui Junqueras, els senyors del procés o un amic d'Iglesias".

És la resposta de Cs a la iniciativa que Unides Podem ha registrat al Congrés dels Diputats per despenalitzar els delictes d'expressió i a l'anunci de la Secretaria d'Estat de Comunicació –en mans del PSOE– de reformar el Codi Penal en un sentit similar. Així s'evitarien que casos com el de Hasél o Valtònyc acabessin amb penes de presó. Arrimadas, però, ha reclamat que la reforma sigui "per castigar l'ocupació il·legal" o "els furts reincidents", "no per protegir determinats amics de Sánchez o Iglesias".