ERC alerta d'un pacte entre PSC i l'extrema dreta per frenar l'independentisme al Govern

Els republicans criden a la mobilització ciutadana per concentrar el vot independentista el proper 14-F

Pere Aragonés, candidat a la presidència de  Catalunya en l'acte de Lleida
Pere Aragonés, candidat a la presidència de Catalunya en l'acte de Lleida | Marc Puig
Josep Regany
04 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:31h
En l'acte de campanya que ha tingut lloc al barri de Magraners de Lleida, el candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha mostrat preocupat per la més que probable aparició de l'extrema dreta al Parlament català. Però encara més, pel possible pacte entre PSC i VOX. El republicà ha assegurat que "el que més ens preocupa és que algú es pugui servir dels vots del feixisme per governar Catalunya". 

En aquest mateix sentit, Aragonès ha afirmat que el candidat socialista, Salvador Illa, vol afrontar la reconstrucció del país, des de Madrid i que "volen convertir el Palau de la Generalitat en un despatx de la Moncloa i una Catalunya subordinada". Per afrontar aquest possible pacte, el candidat republicà ha demanat concentrar el vot independentista en la seva candidatura, per vèncer en les urnes com ho han fet els ajuntaments de Lleida i Tarragona.

Seguint aquesta línia, Oriol Junqueras, president d'ERC ha dit que veu amenaçada la realitat lingüística de Catalunya, així com el sistema educatiu i tot allò que representa la cultura catalana si els socialistes accepten els vots de Vox per governar la Generalitat. I ha acabat assegurant que l'única candidatura que està preparada per derrotar el bloc del 155, és la candidatura republicana.

Marta Vilalta, candidata d'ERC a Lleida, ha fet referència a l'anomenat "efecte Illa", afirmant que "en aquesta campanya l'únic efecte, és l'efecte Junqueras", Vilalta vol acabar amb els 40 anys de govern "sociovergent" de la Generalitat de Catalunya i que "volen liderar i acabar amb aquesta alternança en el govern".

En l'acte també hi han participat l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, la regidora Jordina Freixanet, el conseller Bernat Solé, inhabilitat pels fets de l'1-O quan era alcalde d'Agramunt i Meritxell Serret, exconsellera a l'exili.