La Diputació i la Paeria activen el Punt de Solidaritat de Lleida per internacionalitzar el territori

L'espai, ubicat a Mercolleida, pretén ser un punt de consulta i assessorament, i d'acompanyament als municipis

El conseller Bernat Solé al Punt de Solidaritat de Lleida, acompanyat pel president de la Diputació, Joan Talarn, i l'alcalde Miquel Pueyo
El conseller Bernat Solé al Punt de Solidaritat de Lleida, acompanyat pel president de la Diputació, Joan Talarn, i l'alcalde Miquel Pueyo | ACN
Redacció
03 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:05h

La Diputació de Lleida i la Paeria han posat en marxa el Punt de Solidaritat de Lleida ubicat a l'edifici de Mercolleida de la capital del Segrià. El servei, que es va inaugurar al desembre i que compta també amb el suport del Fons Català de Cooperació, i pretén fomentar i estimular la cooperació i la solidaritat internacional arreu del territori de la demarcació lleidatana.

Aquesta nova plataforma vol reforçar la comunicació i la difusió externa pel que fa a totes les línies d'intervenció municipals en el camp de la solidaritat i la cooperació internacional, motivant la xarxa associativa a treballar en aquest marc. L'espai pretén ser un punt de consulta i assessorament, i d'acompanyament a altres municipis de la demarcació.

Aquest Punt Solidari vol contribuir al desenvolupament a través de la promoció dels Drets Humans, la igualtat efectiva, dirigint l'atenció als col·lectius de major vulnerabilitat, donant protagonisme a les persones i potenciant les capacitats de tothom. L'objectiu és treballar en el marc de les emergències i l'acció humanitària, intervenint en les fases de prevenció, reconstrucció, rehabilitació i reactivació productiva, així com treballar en la formació de programes i projectes de codesenvolupament.

El Punt de Solidaritat també vol ser un lloc de consulta i assessorament a les diferents línies d'intervenció, així com per acompanyar altres municipis de la demarcació de Lleida en l'organització de jornades formatives, trobades per compartir experiències, bones pràctiques i activitats en el marc objecte del conveni, entre altres objectius.

Durant una visita aquest dimecres, el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha ressaltat la capacitat i eficàcia de posar-se d'acord dues institucions, per facilitar la cooperació internacional i teixir aliances per posar-se al servei dels municipis i de les entitats i promoure un model de vida sostenible.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s'ha compromès a ajudar els municipis de la demarcació que s'interessin en la cooperació internacional a través de l'acció de suport que porta a terme l'àrea d’Igualtat i Cooperació Internacional de la diputació lleidatana. Una de les actuacions en aquest sentit ha estat la posada en marxa del Punt de Solidaritat de Lleida, promogut conjuntament amb l'Ajuntament de Lleida.

La Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Lleida treballen conjuntament amb el suport del Fons Català de Cooperació, per trobar nous mecanismes que permetin ampliar les actuacions en cooperació descentralitzada.