La CUP vincula Urbanisme en el cas dels contractes irregulars de la Paeria i amplia la denúncia d'Antifrau

La formació considera que és imprescindible que un organisme extern revisi tota l'actuació

Redacció
03 de febrer del 2021
Plaça Paeria de Lleida
Plaça Paeria de Lleida | Àlvar Llobet

La CUP ha anunciat que amplia a l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Lleida la denuncia a l'Oficina d'Antifrau de Catalunya que fins ara només havia focalitzat en la d'Esports. La formació anticapitalista ho fa després de les noves informacions aparegudes en relació a les irregularitats en tres adjudicacions del departament d'esports denunciades per la mateixa Paeria a través d'un informe intern.

Segons la CUP, s'evidencien irregularitats en contractacions d'obres i serveis efectuades per les regidories d'Urbanisme i Esports i per això ara ha fet aquesta ampliació de denuncia que va portar a Antifrau el passat 29 de gener. La formació considera que és "imprescindible" que una organisme extern i independent revisi tota l'actuació.

La CUP també creu que el silenci de la Paeria és un "acte d'opacitat" i exigeix que es facin públics els informes interns, que detallen aquestes "corrupteles". Així mateix, la formació també ha demanat formalment la compareixença pública de la regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferré. La CUP avisa que, si la Paeria no accepta donar explicacions sobre aquest assumpte, acudirà a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP).

L'afer d'aquestes tres contractacions irregulars ha desencadenat una crisi al govern de la Paeria que ha provocat tensions entre els tres socis – ERC, JxCat i Comú de Lleida, fins al punt que l'alcalde Miquel Pueyo ha cessat al regidor d'Esports, Sergio González, de JxCat. Al seu torn, JxCat l'ha donat de baixa com a militant i també li ha demanat que entregui l'acta de regidor per poder-lo rellevar.