Crisi de govern

La CUP vincula Urbanisme en el cas dels contractes irregulars de la Paeria i amplia la denúncia d'Antifrau

La formació considera que és imprescindible que un organisme extern revisi tota l'actuació

per Redacció , 3 de febrer de 2021 a les 17:18 |
Plaça Paeria de Lleida | Àlvar Llobet

La CUP ha anunciat que amplia a l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Lleida la denuncia a l'Oficina d'Antifrau de Catalunya que fins ara només havia focalitzat en la d'Esports. La formació anticapitalista ho fa després de les noves informacions aparegudes en relació a les irregularitats en tres adjudicacions del departament d'esports denunciades per la mateixa Paeria a través d'un informe intern.

Segons la CUP, s'evidencien irregularitats en contractacions d'obres i serveis efectuades per les regidories d'Urbanisme i Esports i per això ara ha fet aquesta ampliació de denuncia que va portar a Antifrau el passat 29 de gener. La formació considera que és "imprescindible" que una organisme extern i independent revisi tota l'actuació.


La CUP també creu que el silenci de la Paeria és un "acte d'opacitat" i exigeix que es facin públics els informes interns, que detallen aquestes "corrupteles". Així mateix, la formació també ha demanat formalment la compareixença pública de la regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferré. La CUP avisa que, si la Paeria no accepta donar explicacions sobre aquest assumpte, acudirà a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP).

L'afer d'aquestes tres contractacions irregulars ha desencadenat una crisi al govern de la Paeria que ha provocat tensions entre els tres socis – ERC, JxCat i Comú de Lleida, fins al punt que l'alcalde Miquel Pueyo ha cessat al regidor d'Esports, Sergio González, de JxCat. Al seu torn, JxCat l'ha donat de baixa com a militant i també li ha demanat que entregui l'acta de regidor per poder-lo rellevar.

 

Participació