Les Borges Blanques manté les restriccions per combatre la Covid-19

Salut considera que, tot i la millora de les dades, continua havent-hi un risc de rebrot molt alt a les Garrigues

Redacció
02 de febrer del 2021

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha decidit prorrogar per segona vegada les mesures a partir de les quals manté tancats els parcs infantils i els equipaments municipals, que inclouen espais culturals, esportius, associatius i expositius, com a mínim fins al pròxim dilluns, 8 de febrer. Ho ha fet a petició del Departament de Salut que, tot i la millora d'alguns indicadors en els darrers dies en relació amb la covid-19, considera que continua havent-hi un risc de rebrot molt alt a la comarca de les Garrigues.

El consistori borgenc va aprovar un decret d'alcaldia el 15 de gener a partir del qual establia el tancament d'espais municipals davant d'un empitjorament dels indicadors de la covid-19 al municipi.

La regidora de Salut de les Borges Blanques, Ariadna Salla, ha explicat que "les mesures estaran vigents fins que la situació torni a uns nivells d'afectació menors" amb l'objectiu de "preservar la salut dels veïns i del personal que treballa en els diferents equipaments del municipi, i per evitar que augmentin les trobades innecessàries". Així, el govern municipal preveu tornar a revisar el dia 8 la situació epidemiològica de la població. Salla ha fet una crida a "reduir la interacció social dels veïns" perquè "això afavorirà que les mesures es puguin aixecar al més aviat possible", ha dit.

Malgrat el tancament dels espais municipals, el consistori continua atenent el públic de forma presencial a la seu de l'Ajuntament, sempre que no sigui possible l'atenció telefònica o a través d'internet. Al mateix temps, i en cas que sigui indispensable dur a terme algun ple extraordinari, serà a porta tancada, sense presència de públic i complint en tot moment les mesures de distància social, ús de mascareta i gel hidroalcohòlic.