La CUP avisa que la independència no s'assolirà només amb la DUI: «Cal molta més força»

El candidat de Lleida, Pau Juvillà, demana un pla “concret, realista” i que es faci “amb molta més gent”

Pau Juvillà i Albert Botrán
Pau Juvillà i Albert Botrán | ACN
Redacció
01 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:52h
La CUP va respondre al compromís de JxCat “d’activar” la declaració unilateral d’independència del 2017 dient que la plena sobirania no s’assolirà “només aixecant la DUI”. El cap de llista de la candidatura per Lleida, Pau Juvillà, va remarcar a Artesa de Lleida, que cal “molta més força” per donar un nou impuls al procés. També va demanar un pla “concret, realista” i que es faci “amb molta més gent”.

A més, Juvillà creu que és “prematur” parlar de nou Govern ja que cal “asseure’s” per parlar de “què es vol fer”. L’acte també va incloure propostes per reforçar la pagesia, amb propostes com ara fixar preus dels productes agroalimentaris per evitar “l’especulació dels intermediaris” i fer un “banc de terres” del Govern. Juvillà va demanar polítiques per afavorir que els joves continuïn treballant en la pagesia “amb dignitat”, per tal que Catalunya assoleixi la “sobirania alimentària” . A més, creu que cal visibilitzar les “dones pageses”.

El diputat al Congrés Albert Botran també ha exigit polítiques per una “disminució de costos” en la pagesia i així facilitar que els productes es puguin vendre a un “preu just”. En aquest sentit, ha proposat la creació de “nodes logístics de distribució públics” fent servir infraestructura en desús per retallar costos.