La Fiscalia demana 13 anys de presó per als acusats de lligar un home i apallisar-lo amb un martell

Els agressors, d'entre 30 i 41 anys d'edat i nacionalitat marroquina, van trobar la víctima en un bar de Mollerussa

Redacció
29 de gener del 2021
Actualitzat a les 9:45h
La Fiscalia de Lleida demana 13 anys de presó per a tres homes, de 30, 37 i 41 anys i de nacionalitat marroquina, acusats d'endur-se a un altre d'un bar de Mollerussa per apallissar-lo. Els fets van tenir lloc l'abril de 2017, quan els presumptes agressors l'haurien traslladat fins als afores de Sidamon (Pla d'Urgell) on, suposadament, el van lligar a una cadira i li van pegar i donar cops de martell.

La víctima hauria perdut el coneixement però, hores després i ja de matinada, va aconseguir fugir i arribar fins al centre urbà d'aquesta localitat. Els presumptes agressors estan acusats dels delictes de detenció il·legal, amenaces, robatori amb violència i intimidació i lesions. El judici es farà el 3 de febrer a l'Audiència de Lleida.

Els presumptes agressors haurien decidit anar a buscar la víctima entre dos quarts i les deu de la nit de l'11 d'abril de 2017 per, suposadament, recuperar alguna cosa que creien que ell els hi havia sostret. Segons el relat dels fets, el van localitzar fora d'un bar situat al carrer Urgell de la capital del Pla i el van convidar a pujar al vehicle. La víctima, que els coneixia, va accedir-hi i un cop a dins va veure com li passaven una corda pel coll i li donaven cops per reduir-lo.

Un cop van arribar a una caseta d'obra d'un terreny situat als afores de Sidamon, el van lligar i fins i tot el van arribar a ruixar amb benzina, amenaçant-lo amb cremar-lo i dient que tirarien el seu cos en un forat profund a prop del lloc on l'havien traslladat. A més, li van robar les seves pertinences, valorades en uns 200 euros als quals cal sumar els diners que portava en metàl·lic.

La víctima, que va aconseguir fugir cap a les dues de la matinada, va haver de ser atesa pels serveis d'emergències, que van constatar que tenia un traumatisme cranioencefàlic, contusions, erosions al coll i ferides a la cara, entre d'altres. Davant d'aquesta situació, es considera, a més, que hi hauria hagut un abús de superioritat per les circumstàncies en les quals es van produir el fets. A més, el presumpte agressor més jove té antecedents per un delicte de lesions.

Per tot plegat, a banda de la pena de 13 anys de presó, des de la Fiscalia de Lleida es demana que se'ls hi imposi una multa de 2.700 euros pel delicte de lesions i que indemnitzin la víctima amb 16.120 euros. A més, el ministeri públic sol·licita que se'ls hi prohibeixi acostar-se a la víctima durant deu anys.