ERC Lleida exigeix responsabilitats a JxCat per les suposades irregularitats a Urbanisme i Esports

La CUP ha demanat que es porti el cas a la fiscalia i el Comú demana fermesa, contundència i exemplaritat

Redacció
28 de gener del 2021
Actualitzat el 29 de gener a les 0:00h
La secció local de Lleida d'ERC ha exigit responsabilitats polítiques al grup municipal i soci de govern JxCat per les suposades irregularitats i males praxis que dimecres es van conèixer a les regidories d'Urbanisme i Esports. En aquest sentit, recolzen les mesures anunciades per l'alcalde Miquel Pueyo i insten al partit de Toni Postius que demostri el "compromís inequívoc" contra la corrupció amb "mesures concretes".

Durant aquest dijous, la CUP ha demanat que es porti el cas, que inclouria més de 20 contractes a una empresa sense concurs públic, a fiscalia. El Comú de Lleida, també soci del govern municipal, ha demanat "fermesa, contundència i exemplaritat" per assumir responsabilitats polítiques.

ERC ha volgut deixar clar en un comunicat que és un partit "net de corrupció" amb més de 90 anys "d'història impol·luta", que no tolera que les pràctiques suposadament opaques o poc transparents repercuteixin al Govern d'Entesa fruit del Pacte de Sant Joan a la Paeria. En aquest sentit, els republicans defensen que el govern municipal està net de corrupció i plenament compromès amb la transparència, amb l'ètica pública. Per això, es mostren disposats a aixecar catifes i posar llums i taquígrafs al consistori municipal.

Segons ERC, la Paeria ha estat víctima de males pràctiques per part del PSC, que ha governat la ciutat pràcticament 40 anys. Acusen als socialistes d'haver malmès la imatge de la institució a tots els nivells. Per això, diuen que no volen ser còmplices de cap tipus d'irregularitat i ara demanen màxima transparència al seu principal soci de govern en tot aquest procés. ERC els insta a JxCat a depurar, si cal, responsabilitats polítiques per l'afer.

Així mateix, ERC defensa que el canvi honest i la "Lleida Valenta" han vingut per quedar-se. Per això, afegeixen que valors republicans com la transparència i l'ètica pública, que defensen com a partit, no són simplement un eslògan polític, sinó que són la "base fonamental" de la seva praxi i acció política. És per això, que la secció local dona suport a les actuacions empreses pel Paer en cap, Miquel Pueyo.

Al seu torn, una portaveu del Comú de Lleida, Amaia Rodrigo, ha considerat que cal responsabilitat política, fermesa, contundència i exemplaritat en assumir responsabilitats. En aquest sentit, ha afegit que no es poden permetre el luxe de caure en la manca d'ètica i el clientelisme. Rodrigo ha recordat que van arribar per canviar aquestes coses i que en el pacte d'entesa una de les prioritats és apostar per la transparència i la lluita contra la corrupció.