Donen per tancat el brot a la residència de Solsona, que ha causat 28 morts

El centre treballa ara en el retorn dels residents traslladats a Igualada, als seus domicilis i al sociosanitari

Redacció
26 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:53h
La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona ha donat per tancat el brot de covid-19 que ha afectat el centre en les darreres quatre setmanes i que ha causat la mort d'un total de 28 persones. D'aquesta manera, l'equip d'intervenció ràpida ha decidit donar per eradicat el brot i retornar a la qualificació de residència verda, lliure de Covid-19.

Aquest avenç coincideix amb el retorn a la normalitat de les activitats rutinàries del centre. També es treballa en la programació del retorn dels residents que van ser traslladats a Igualada, als seus domicilis o la zona sociosanitària del Centre Sanitari del Solsonès. També està previst que els usuaris pugui rebre la vacuna de la covid-19 en els propers dies.

També s'ha acordat dissoldre la comissió de seguiments del brot, on hi havia representants de la fundació gestora, la direcció del centre, l'Ajuntament de Solsona, el Centre Sanitari del Solsonès i el Consell Comarcal. Des de la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés manifesten "l'agraïment sincer per l'ajut que l'ens de salut i les institucions locals han ofert en aquest moment tan difícil que ha travessat la residència i que, finalment, s'ha pogut superar".