La vacuna de Moderna és efectiva contra les noves variants de coronavirus

La farmacèutica estudiarà una vacuna addicional contra la variant de Sud-àfrica però assegura que funciona amb la variant britànica

Vials amb la vacuna contra el coronavirus.
Vials amb la vacuna contra el coronavirus. | Dado Ruvic/Reuters/ACN
NacióDigital
25 de gener del 2021
Moderna ha assegurat que la seva vacuna ha demostrat ser efectiva en proves de laboratori contra les noves variants de coronavirus trobades al Regne Unit i Sud-àfrica. "S'espera que les dues dosis de la vacuna protegeixin contra les soques emergents detectades fins ara", ha dit la companyia aquest dilluns en un comunicat. Tanmateix, Moderna ha avançat que estudiarà una vacuna addicional contra la variant de Sud-àfrica per veure si permet "reforçar" la protecció.

La variant britànica a Catalunya

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, es va mostrar diumenge convençut que la irrupció de la soca britànica de la Covid-19 "pot canviar el panorama" dels pròxims mesos a Catalunya. "La incògnita de la variant britànica ens obligarà a mantenir les restriccions. Perquè encara que baixem, si s'instal·la pujaran els casos, els malalts i les morts. L'ambient està en ebullició", va afirmar Argimon en una entrevista a La Vanguardia.

"Dimecres en teníem 16 casos, divendres més de 60; és clar que seqüenciem més, però s'està estenent", va continuar el secretari de Salut Pública, que també ha carregat contra la farmacèutica Pfizer després d'anunciar la reducció d'un 17% dels vials que enviarà a Espanya: "És molt poc seriós".