coronavirus

Els empresaris lleidatans demanen vacunar temporers per evitar la mala imatge de l'estiu

Volen reunir-se amb el Govern la setmana que ver per planificar-ho

per Redacció , 25 de gener de 2021 a les 15:41 |
Una prova a un treballador del camp | ACN
El teixit empresarial i econòmic de Lleida s'ha sumat a la petició d'un pla específic de vacunació per als temporers que ja van fer la setmana passada alcaldes del Baix Segre i organitzacions agràries com Unió de Pagesos.

Després de mantenir una trobada aquest dilluns amb representants dels diferents governs, ens locals i també organitzacions sindicals i del sector agrícola, s'ha fet pública aquesta reclamació en una roda de premsa a la Cambra de Comerç de Lleida. Tal com ha explicat Saltó, l'objectiu és començar a treballar ja al gener per tal d'evitar una situació com la de l'estiu passat.


En aquest sentit, Xavier Batalla, de la Cambra, ha recordat que hi havia multinacionals que van deixar de comprar producte a Lleida arran dels brots de Covid-19 i la imatge que es donava a l'exterior amb el tancament perimetral de la capital i municipis del Segrià i la Noguera.

Saltó ha afegit que aquesta mala imatge va acabar perjudicant, no tant sols al turisme de Lleida sinó al del conjunt del país. Per aquest motiu, s'ha exigit "responsabilitat" als governants i l'adopció de mesures amb antelació, perquè el de la covid-19, és un problema global, que va més enllà de qüestions electorals.


El sector econòmic aposta perquè hi hagi coordinació entre tots els agents implicats a la campanya de la fruita. La principal mesura que han demanat ha estat la de la vacunació dels temporers, malgrat ser conscients que ara les dosis s'han començat a subministrar d'una forma molt "incipient", esperen que a partir de l'abril la situació sigui una altra, i es puguin incloure els treballadors de la fruita com un sector essencial.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació