coronavirus

Salut intervé la residència Sant Josep d'Alpicat, on han mort vuit residents de Covid

L'Associació Benestar i Desenvolupament donarà suport provisionalment a la direcció del centre per gestionar el brot

per Redacció, 25 de gener de 2021 a les 15:30 |
Tres sanitaris en una residència | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Salut va intervenir aquest diumenge la residència per a gent gran Sant Josep de Malpartit, al municipi d'Alpicat (Segrià), per fer front a la situació produïda a causa del brot de Covid-19 que afecta el centre. L'Associació Benestar i Desenvolupament donarà provisionalment suport a la direcció de la residència amb l'objectiu de dur a terme un pla d'actuació que garanteixi que l'activitat assistencial es presta amb plenes garanties, segons han explicat des de Salut.

El brot al geriàtric es va detectar a finals de novembre del 2020 i, des d'aleshores, la transmissió del virus s'ha mantingut al centre en el qual han mort vuit residents per coronavirus. Actualment, hi ha catorze residents i quatre treballadors positius.

El brot a la residència de Malpartit es va iniciar a finals de novembre de 2020, després d'un cribratge massiu per un professional positiu. Des de llavors, la transmissió del virus s’ha mantingut al centre i, actualment, la residència compta amb catorze residents i quatre treballadors positius. En aquests mesos, s'hi han registrat vuit morts per covid-19.

Des de l'inici del brot, tant la Delegació de residències del Departament de Salut com els tècnics de l'Agència de Salut Pública han realitzat visites continuades al centre i s'ha fet un seguiment de les mesures. Finalment, aquest diumenge Salut va adoptar la decisió d'afegir un nivell més a la intervenció amb el suport d'una entitat externa, per tal de posar fi al brot.


Així, l'Associació Benestar i Desenvolupament donarà provisionalment suport a la direcció de la residència amb l'objectiu de realitzar un pla d'actuació que garanteixi que l'activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i que s'adoptin les mesures de control i prevenció necessàries per evitar possibles rebrots.

 

Participació