Consell Comarcal Solsonès

Polèmica a Solsona per la vacunació del gerent del Consell Comarcal i del Centre Sanitari

L'ens subratlla que s'han seguit les indicacions de Salut i demana que no es faci "demagògia"

per Redacció, Solsonès | 23 de gener de 2021 a les 11:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Polèmica al Solsonès després que aquest dijous s'obrís un debat sobre la vacunació del gerent del Consell Comarcal i del Centre Sanitari, Marc Carrera, durant el ple. Junts per Solsonès i la CUP van preguntar si s'havia vacunat, tot criticant-ho i remarcant que les primeres vacunes són per al personal sanitari que està a primera línia de la pandèmia.

La presidenta de l'ens, Sara Alarcón, va dir que ho desconeixia i va apel·lar el dret a la confidencialitat. Aquest divendres el Consell Comarcal ho ha confirmat en un comunicat. Afirmen que s'ha seguit el protocol de Salut on s'incloïa "tot el personal" del centre sanitari (mèdic, administratiu i gerència) "sense matisos ni excepcions". Demanen "corresponsabilitat i que no es faci "demagògia, ni debats estèrils "com el que s’ha generat en les darreres hores en referència al gerent del Centre Sanitari del Solsonès, Marc Carrera".


La coordinació de la vacunació de la Generalitat va autoritzar la vacunació del tot el personal del Centre Sanitari del Solsonès

La direcció mèdica del centre va consultar a la coordinació de vacunació de la Generalitat en relació al protocol a seguir.


Uns dies abans d’engegar el procés de vacunació del personal del Centre Sanitari del Solsonès, la direcció va fer la consulta expressa i pertinent a la coordinació de vacunació de la Generalitat de Catalunya per tal de conèixer els detalls concrets del protocol que calia dur a terme, atès que les directrius indicaven que la primera ronda de la vacunació anava dirigida a tot el personal del centre mèdic i, alhora, al personal de les empreses externes. 

La resposta per part de la coordinació de la Generalitat de Catalunya va ser la confirmació que la vacunació incloïa el conjunt del personal, fos personal mèdic de primera línia, administratiu o gerència, sense matisos ni excepcions. A partir d’aquí, la direcció mèdica del centre aplica les instruccions del pla de vacunació dissenyat per la Generalitat. De la mateixa manera que s’expressa la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat, esdevé prioritari vacunar tots els professionals del centre mèdic.  L’objectiu és tallar la transmissió comunitària del virus i evitar que entri en el dispositiu sanitari perquè, no ens n’oblidem, l’essencial és protegir pacients i professionals de possibles brots com els que hem patit. 

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació