La PAH de Lleida denuncia persecució i amenaces per part de la policia

Portaran als tribunals les suposades agressions a veïns solidaris amb la Plataforma de divendres passat

Una vintena de persones concentrades en defensa de la PAH
Una vintena de persones concentrades en defensa de la PAH | ACN
Redacció
21 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:32h
La PAH de Lleida ha denunciat persecució i amenaces per part dels Mossos d'Esquadra després de la detenció i acusació "tendenciosa" de tres membres divendres 15 de gener amb càrrecs de robatori amb força. Asseguren que les acusacions no s'ajusten a la realitat i que la "repressió" de la policia no els farà acovardir.

En aquest sentit, també han anunciat que portaran als tribunals les suposades agressions a dos veïns solidaris que estaven al lloc dels fets la setmana passada. Una vintena de membres de la Plataforma s'ha concentrat aquest dijous al matí a les portes dels Jutjats de Lleida per llegir un manifest on han fet públiques aquestes conclusions.

La PAH ha recordat que a l'octubre els Mossos d'Esquadra ja van fer ús de la violència per executar un desnonament al carrer Alcalde Fuster i van detenir una persona solidària amb l'entitat de forma "arbitrària i injustificada". Així mateix, han afegit que setmanes més tard, un furgó de l'ARRO va intentar entrar sense motiu a l'Escola Popular de Balàfia, entitat que comparteix local al carrer Ripollès.

Segons la PAH, la unitat d'antidisturbis va identificar les persones que estaven a for, va registrar les pertinences personals sense permís i va trencar els vidres de la porta. Asseguren que des d'aquell dia, diversos membres de han estat identificats de forma arbitrària mentre anaven a treballar.

El comunicat que ha llegit la PAH també explicava que poc abans de les festes de Nadal aquella mateixa unitat de l'ARRO va desallotjar el pis d'un membre de la Plataforma, mentre aquest estava fora, i va denunciar la persona que en aquells moments estava a l'immoble, a més de cinc persones que es van concentrar a fora. Així mateix, afegeixen que poc abans d'acabar l'any, la Guàrdia Urbana va intentar desallotjar un un domicili ocupat sense ordre.

La PAH considera que l'ús de la força és una pràctica comuna entre els cossos de seguretat i asseguren que divendres passat mentre tenien lloc les detencions de tres membres, els mossos van agredir dos veïns solidaris que estaven allà i els van denunciar per resistència a l'autoritat. Apunten que les persones detingudes van poder sentir al cotxe patrulla com els agents trucaven als jutjats per avisar que anirien uns nois que havien caigut accidentalment. Per la PAH, el silenci i ocultació d'aquesta "violència" és una mala praxi molt arrelada al cos policial.