coronavirus

Els Mossos alerten d'una nova estafa vinculada a la pandèmia

Es demana pagar un servei de neteja i desinfecció que no s'acaba realitzan

per NacióDigital, 21 de gener de 2021 a les 15:46 |
Interior alerta d'una nova estafa on s'ofereixen serveis de revisió i desinfecció que no s'acaben fent | Sant Tomàs
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El comissari dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, ha alertat d'una nova tipologia d'estafa a través de la qual es demana pagar un servei de neteja i desinfecció que no s'acaba realitzant. A través d'aquesta nova tipologia d'estafa, els estafadors ofereixen serveis de revisió i desinfecció de domicilis i centres com CAP, residències de gent gran, centres de dia, hospitals, clíniques i altres equipaments socials. Un cop efectuat el pagament demanat, el servei no s'acaba oferint mai.

Molinero ha explicat que aquesta tipologia se suma a dues més: una que ofereix vacunes contra la Covid a canvi de diners i una segona que promet material de protecció que no s'acaba subministrant. Aquestes tres tipologies van acumular 121 denúncies el desembre del 2020 i ja en van 37 aquest gener, de les quals 11 sobre el lliurament de vacunes.


Les trucades oferint aquests serveis es fan principalment des de telèfons situats a Mèxic i els Estats Units. Els Mossos d'Esquadra estan investigant els tres àmbits i han insistit en la necessitat d'alertar les autoritats si reben alguna d'aquestes propostes, així com de no fer cap pagament ni donar dades bancàries. A més, el cos policial ha posat en marxa juntament amb el servei de teleassistència de Barcelona una campanya divulgativa i informativa de prevenció contra les estafes.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació