Inhabilitació

Talarn qualifica de «Nou atac a la sobirania» la condemna de Bernat Solé

El president de la Diputació de Lleida mostra la seva solidaritat cap al conseller i en destaca la seva "honestedat"

per Redacció , 21 de gener de 2021 a les 13:18 |
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha qualificat la sentència condemnatòria del TSJC contra el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, com un nou atac a la sobirana de Catalunya i a la democràcia en general. En aquest sentit ha qualificat com a "revenja" de la Justícia la inhabilitació de Solé pel seu paper durant l'1-O quan era alcalde d'Agramunt (Urgell).

Talarn ha instat als òrgans judicial a actuar com a "eina de conciliació del poble" i ha assenyalat que "no és democràcia quan uns pocs decideixen sobre la voluntat de molts". En una intervenció al Ple de gener, Talarn també ha mostrat la solidaritat de la Diputació cap a Solé, que ha qualificat de "polític honest".


Joan Talarn també ha comentat que Bernat Solé és un "amic" però sobretot "una gran persona, íntegra, enamorada de la seva terra i gent". En aquest sentit, ha dit que és un republicà convençut "decidit a servir el seu poble i la seva gent fins al punt de posar en perill la seva llibertat". Per tot plegat, ha remarcat que Solé és un "orgull" i ha recordat que a molts com ell mateix, els ha ensenyat a ser alcaldes i "avui ha donat una lliçó de dignitat".

 

Participació