Vacunació

Unió de Pagesos demana vacunar contra la Covid als temporers per la campanya de la fruita

El sindicat també emplaça l'Administració a evitar "arribades massives" de persones estrangeres al territori

per Redacció , 20 de gener de 2021 a les 10:01 |
Una prova a un treballador del camp | ACN
Unió de Pagesos demana que es garanteixi la vacunació contra la Covid-19 per als temporers de la pròxima campanya de la fruita a Lleida, de la mateixa manera que van plantejar fa uns dies alcaldes del Baix Segrià.

Així ho han traslladat aquest dimarts representants de l'organització agrària al subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín. En una situació de pandèmia com l'actual, Unió de Pagesos considera "bàsic" extremar les mesures per garantir la salut de totes les persones que treballen al camp.


El sindicat també ha emplaçat l'Administració a vetllar per tal que no es produeixin "arribades massives de persones estrangeres que el mercat laboral no pugui absorbir" i, evitar així, "imatges com les de la darrera campanya".

En la reunió d'aquest dimarts, Unió de Pagesos ha traslladat a Crespín les seves demandes amb vista a la pròxima campanya de recollida de fruita i a la contractació de treballadors temporers. Des del sindicat, han defensat la importància de garantir la salut dels treballadors agraris i, per això, han reclamat a l'Administració que garanteixi la vacunació contra la Covid-19 per als treballadors puntuals que es contractin i la resta de personal de les explotacions.


A més, el sindicat ha demanat que el govern de l'Estat vetlli per assegurar que no es produeixin arribades massives d'estrangers i evitar, d'aquesta manera, imatges com les que es van veure de persones dormint al carrer en ciutats com ara Lleida durant l'estiu passat.

En aquesta mateixa línia, Unió de Pagesos també ha plantejat la necessitat d'habilitat allotjaments temporals "que respectin les plenes mesures de seguretat sanitària per tal de donar sostre i resposta als treballadors que ho necessitin". Unes peticions que el sindicat considera "especialment necessàries en un context com l'actual".

 

Participació