Eleccions catalanes

Vilalta reivindica el lideratge polític femení: «Volem influir en el dia a dia»

La cap de llista dels republicans conversa amb Freixanet i Serret sobre cures, bretxes i feminitzar els espais de poder

per Redacció , 18 de gener de 2021 a les 09:56 |
La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta | Marc Puig
Les dones a la política per feminitzar els espais de poder. Ho ha reclamat la cap de llista d'Esquerra a la federació de Lleida a les properes eleccions, Marta Vilalta, en una conversa virtual oberta amb Jordina Freixanet i Meritxell Serret. "No n'hi ha prou amb ser-hi com a dones. Hem de ser-hi per feminitzar la política i per exercir un lideratge femení que transformi els privilegis en drets per a tothom", ha afirmat.
 

Ser-hi en nombre, però també qualitativament, per "influir i superar el sostre de vidre" perquè "des del lideratge femení i feminista canvien les coses, canvia el dia a dia, els espais de poder tradicionalment masculinitzats i també les polítiques públiques que s'elaboren". Així ho han conclòs Vilalta, Serret i Freixanet davant de la setantena de persones que s'han connectat telemàticament per conèixer les 14 dones que volen representar les comarques de Ponent, l'Alt Pirineu i l'Aran al Parlament de cara a les eleccions del 30 de maig. "Som 14 dones en una llista de 25 (la llista són 15 noms titulars i 10 suplents); és un orgull que siguem majoria", ha apuntat Vilalta.
 

La trobada ha posat èmfasi també en debats oberts com per exemple la càrrega de les cures sobre les dones, el pes en l'educació i la maternitat i el món laboral, i les bretxes professionals. I ha servit també per "fer pinya entre nosaltres", des de les seccions locals o des de les institucions.

 

Participació