La lleidatana Leocadia Peña, primera persona a rebre la segona dosi de la vacuna a Catalunya

La immunitat s'adquireix, almenys, una setmana després de rebre la segona injecció

Leocadia Peña rebent la primera dosi, al desembre
Leocadia Peña rebent la primera dosi, al desembre | ACN
NacióDigital
17 de gener del 2021
Actualitzat a les 11:15h
Locadia Peña, de 85 anys, s'ha convertit aquest dissabte en la primera persona a rebre la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 a Catalunya, tres setmanes després de rebre la primera.

Aquesta resident del geriàtric Nostra Senyora de la Ribera, situat a la Pobla de Segur, va convertir-se en la primera persona a ser vacunada a la demarcació de Lleida, el 27 de desembre. Ara, segons Salut, Peña, originària de la Vall d'Àneu (Pallars Sobirà), haurà d'esperar almenys una setmana per ser immune al virus.

La injecció de la segona dosi a Catalunya, en marxa

La gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha explicat en una entrevista a RAC1 que al llarg de la jornada s'administrarà la segona dosi a altres usuaris del centre i tot seguit s'iniciarà en. L'elecció de les comarques lleidatanes per ser la primera on s'administra la segona dosi, ha dit, és "per logística".

D'altra banda, Josefa Pérez, de la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat i coneguda per ser la primera persona a ser vacunada a Catalunya, rebrà la segona dosi aquest dilluns, segons va informar dies enrere Josep Maria Argimon.