1 de 10
PATRIMONI

Cervera restaura les capelles barroques del convent de Sant Domènec

El treballs formen part de la segona fase del projecte per condicionar el temple per a usos culturals

Dos operaris que treballen en la restauració de les capelles barroques del convent de Sant Domènec de Cervera. | Paeria de Cervera
per Redacció, Cervera | 15 de gener de 2021 a les 12:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cervera ha començat aquesta setmana han començat les obres de rehabilitació dels espais interiors de les capelles de Sant Tomàs i del Roser, a l'església de Sant Domènec, que es condicionen per acollir usos culturals.

Els treballs, que està previst que durin dos mesos i mig, tenen un cost de 90.424 euros i estan subvencionats pel Departament de Cultura en la línia per a la conservació d'immobles de notable valor cultural. Aquesta segona fase del projecte de rehabilitació dona continuïtat a les obres realitzades en la primera, que van consistir bàsicament en la consolidació estructural i la substitució de la coberta de l'església.


En aquesta segona fase les obres se centren en la progressiva rehabilitació funcional dels espais interiors de les capelles de Sant Tomàs i del Roser, tant d'acabats com de previsió de pas d'instal·lacions, amb la finalitat de dotar l'edifici de tots els requeriments per acollir activitats culturals. També està previst col·locar vidrieres a l'interior de les capelles per no perdre la percepció de l'eix barroc.

Segons la regidora de Cultura de la Paeria de Cervera, Mercè Carulla, aquesta actuació, afegida al projecte subvencionat per l'1,5% Cultural que s'impulsarà en breu, "permetrà acabar la rehabilitació completa de l'edifici i que pugui acollir tot tipus esdeveniments culturals". El projecte de l'1,5% Cultural preveu una inversió de 404.297 euros per instal·lar serveis i les infraestructures d'aigua, electricitat, calefacció i aire condicionat. L'aportació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és d'un 59% del pressupost.


Sant Domènec (segles XIV-XV) és l'església gòtica de l'antic convent dels dominics de Cervera, de l'orde mendicant dit dels predicadors. A banda i banda de l'absis es van edificar, el segle XVIII, les capelles del Roser (del gremi de drapers i paraires) i la de Sant Tomàs.

L'església es va recuperar l'any 2011, amb unes obres per solucionar els problemes bàsics d'estabilitat i seguretat de l'edifici, que es trobava en un estat de degradació i runa important, després de gairebé cinquanta anys en desús absolut. La reconstrucció de l'edifici va suposar una inversió de més d'1 milió d'euros.

 

Participació