Tribunals

El Govern alerta que Sixena és un «greu precedent» que pot desestabilitzar el mapa de museus

El Departament de Cultura decidirà accions a emprendre després de l'anàlisi jurídica

per Redacció, 14 de gener de 2021 a les 19:50 |
Imatge de les obres de Sixena | Govern d'Aragó
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Cultura ha afirmat que un cop conclosa l'anàlisi jurídica de la sentència d'aquest dijous, que dona la raó a l'Aragó i declara nul·la la venda de les 96 obres d'art de Sixena al MNAC i al Museu de Lleida, la Generalitat, el MNAC i el Consorci del Museu de Lleida "decidiran les accions que cal emprendre, sempre motivades per la protecció i la difusió del patrimoni artístic".

En un comunicat, ha assenyalat la "preocupació" que genera aquest cas al món de l'art pel "greu precedent" que suposa, a partir del qual es pot provocar una "allau de reclamacions", administratives o judicials similars arreu del món, i desestabilitzar tot el mapa museístic.


També ha subratllat que la sentència que els mitjans de comunicació "han rebut hores abans que les parts implicades", té 132 pàgines i en aquests moments s'està analitzant jurídicament.

El Govern ha apuntat que desconeix per què el Govern d'Aragó "només" ha reclamat les obres a les institucions catalanes i no pas les que hi ha en altres museus, per exemple a Madrid. El departament ha remarcat també que la sentència d'aquest dijous fa referència als Béns mobles adquirits per contracte de compravenda pel MNAC i la Generalitat, que la Guàrdia Civil es va endur de matinada al desembre de 2017, fent ús de l'article 155, del Museu de Lleida.

 

Participació