Lleida es dota del primer Pla municipal de polítiques LGTBIQ+

Pretén ser una eina efectiva en l'erradicació de conductes LGTBIfòbiques i per visibilitzar el col·lectiu

Redacció
14 de gener del 2021
Actualitzat a les 9:30h
L'Ajuntament de Lleida va aprovar aquest dimecres el primer Pla Municipal de Polítiques LGTBIQ+ que permetrà impulsar iniciatives i actuar en la preservació de la seguretat, el benestar i la llibertat de la ciutadania. El document, per al període 2021-2024, ha de servir per establir un marc d'actuació, impulsar iniciatives i actuar per a la seguretat, el benestar i la llibertat de la ciutadania.

Pretén ser una eina efectiva en l'erradicació de conductes LGTBIfòbiques i de visibilització del col·lectiu, tenint en compte la diversitat des d'una perspectiva interseccional. S'ha fet una diagnosi prèvia i s'han elaborat vuit línies d'actuació. El document també ha tingut en compte les aportacions dels grups polítics municipals.

El Consell Municipal pels Drets de les Persones LGTBIQ+ i contra la Lgtifòbia, celebrat telemàticament aquest dimecres, ha donat llum verda al document, que passarà per la Comissió Informativa de l'àrea, pas previ a la votació al ple municipal. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va mostrar la seva satisfacció per l'aprovació del document que ha qualificat d'"històrica" i va recordar que formava part del programa del govern d'ERC, JxCat i el Comú.