Salut contempla ajornar operacions a Lleida; «La programació penja d'un fil»

Salut alerta que la situació epidemiològica és "preocupant"

Una sanitaria de l'Arnau de Vilanova
Una sanitaria de l'Arnau de Vilanova | Arnau de Vilanova
Redacció
13 de gener del 2021
Actualitzat a les 15:17h
La situació de la pandèmia no és bona a la demarcació de Lleida. Actualment hi ha 200 persones ingressades als hospitals de Lleida i 22 als hospitals del Pirineu. A més hi ha 13 persones a l'UCI amb Covid-19, que ocupen el 79% dels llits destinats per a pacients amb coronavirus. Pel que fa als ingressos no covid, hi ha 11 persones a l'UCI, el 76% d'ocupació. A més, hi ha 25 pacients a la planta de semicrítics, quan fa una setmana eren 17.

És per això que la responsable de Salut a la demarcació, Divina Farreny, demana "cautela" per no congestionar el sistema sanitari i reconeix que "penja d'un fil" el poder mantenir la programació quirúrgica: "Ens preocupa molt" una possible desprogramació d'intervencions que obligaria a prescindir de cirurgies amb ingrés i substituir-les per cirurgies sense ingrés hospitalari. "Es desprogramarien les intervencions que necessitessin llit de crítics, excepte aquelles més urgents", concreta.

També alerta que a nivell d'Atenció Primària, els casos també van en augment. Ha posat com a exemple el CAP de Les Borges Blanques, on han identificat un augment "més fort que els últims dies".