Vacunació

Només l'1% dels sanitaris lleidatans rebutja la vacuna contra la Covid

A la demarcació ja s'han vaccinat 9.500 persones

per Redacció , 13 de gener de 2021 a les 13:18 |
Un sanitari rebent la vacuna | ACN
Més de 9.500 persones ja han rebut la vacuna contra la Covid-19 a la demarcació de Lleida aquest dimecres, quan s'inicia la vacunació a professionals sanitaris dels CAP. Unes 4.000 són usuaris de residències i les altres 5.500 són treballadors de centres geriàtrics i professionals sanitaris de centres hospitalaris.

La taxa de rebuig entre aquests professionals se situa en l'1% i tot i que la gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny, la considera "baixíssima", ha explicat que s'està treballant per resoldre dubtes i reduir encara més aquest percentatge. Per altra banda, Farreny ha reconegut que la situació epidemiològica d'aquest inici d'any és "preocupant i que "penja d'un fil" el poder mantenir la programació quirúrgica a Lleida.


Farreny ha explicat que la primera setmana de desembre de 2020 es van registrat 378 contagis de covid-19 a la demarcació i que la primera de gener la xifra va augmentar fins als 719. "Si seguim així aquesta setmana podríem arribar al miler", ha alertat, la qual cosa derivarà en una pressió assistencial "complicada".

La part positiva, ha afegit, és que "estem agafant molt bon ritme en la campanya de vacunació, tot i ser molt complexa". En aquest sentit, aquesta setmana està previst que s'acabi de subministrar la primera dosi a les persones incloses en la primera fase per poder començar amb la segona dosi la setmana que ve.


Fins a aquest dimecres s'han vacunat a la demarcació de Lleida 9.583 persones, de les quals 7.909 a la Regió Sanitària de Lleida i 1.674 a la del Pirineu. D'aquestes, unes 4.000 persones han estat usuaris de residències, que suposa el 80% del total i es preveu arribar a gairebé el 100% en els pròxims 3 dies. La resta de dosis s'han subministrat a treballadors de residències i personal sanitari de centres hospitalaris.

Entre els professionals de medicina i infermeria el rebuig a posar-se la vacuna és de menys de l'1%, un percentatge que supera poc més de l'1% entre d'altres professionals sanitaris com zeladors, auxiliars de geriatria, gericultors o TCAIs (Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria). Farreny reconeix que en aquests grups és on hi ha més professionals i que, per això, estan resolent dubtes. La bona notícia però, destaca, és que a nivell d'hospitals els metges i infermeres s'hi ha "bolcat totalment" i s'estan vacunant i "aquest és el millor exemple per generar confiança.

 

Participació