Aquesta és la millor manera de desinfectar maduixes, segons un estudi de la UdL

Els investigadors han avaluat l'efectivitat de diversos compostos en diferents dosis i temps de descontaminació

Redacció
13 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:49h
L'àcid peracètic és la millor alternativa a la desinfecció per clor per a les maduixes davant de possibles contaminacions des de la collita fins a la taula, principalment per norovirus que provoquen gastroenteritis i bacteris com la salmonel·la (Salmonella spp.) o la listèria (Listeria monocytogenes).

Així ho conclou una recerca liderada per la Universitat de Lleida (UdL) publicada a la revista 'International Journal of Food Microbiology'. L'estudi, realitzat conjuntament amb l'IRTA i l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA-CSIC) de València, ha analitzat l'efectivitat de diferents alternatives al clor per afegir a l'aigua de rentat de les baies.

El risc que comporten els problemes de seguretat dels subproductes derivats de la desinfecció del clor a la indústria de la fruita ha impulsat la recerca de desinfectants alternatius. Els investigadors, encapçalats per la catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la UdL, Immaculada Viñas, han avaluat l'àcid peracètic, l'aigua oxigenada o peròxid d'hidrogen, l'àcid cítric (AC), l'àcid làctic (AL) i l'àcid acètic (AA) en diferents dosis i temps de descontaminació, segons expliquen des de la Universitat de Lleida.