Vacunació

Alcaldes del Baix Segrià plantegen un pla de vacunació específic per als temporers

També proposen a Salut fer proves serològiques als treballadors per conèixer la immunitat davant la Covid-19

per Redacció , 12 de gener de 2021 a les 16:27 |
Una tècnic del SEM fa la prova PCR | ACN
Alcaldes del Baix Segrià han plantejat un pla de vacunació específic contra la Covid-19 per als temporers que es desplaçaran aquest estiu a la zona per treballar en la campanya de la fruita. També proposen a Salut proves serològiques per conèixer la immunitat dels treballadors de la fruita. Així ho han traslladat en el marc de la primera reunió per a la preparació de la campanya de la fruita del 2021 en la qual s'ha posat en comú que aquesta es desenvoluparà encara en un context de pandèmia.

Per altra banda, els participants han coincidit en la necessitat d'insistir en la possibilitat que persones del territori en situació d'atur s'incorporin a la campanya de la fruita, amb la col·laboració del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).


La Taula permanent de seguiment de les campanyes agràries a les terres de Lleida ha dut a terme aquest dimarts la primera reunió per a la preparació de la campanya de la fruita del 2021. En el transcurs de la reunió, que s'ha celebrat telemàticament, s'ha posat en comú que la campanya de la fruita del 2021 es desenvoluparà encara en un context de pandèmia.

En aquest sentit, el delegat de Govern a Lleida, Ramon Farré, ha insistit que, malgrat que el procés de vacunació vagi avançant i pugui anar creixent la immunitat en sectors de la població, "això no permetrà el relaxament de les mesures de manteniment de distància social, ús de la mascareta i higiene de mans, ni tampoc els controls i cribratges preventius als treballadors".


Farré ha assenyalat que, amb l'expertesa que totes les institucions i actors implicats han pogut extraure de la campanya del 2020, s'actualitzarà el document que ha de fixar els criteris i les recomanacions d'actuació en activitats i empreses agràries amb vista a l'inici de la campanya d'enguany, que s'anirà modificant i adaptant en funció de l'evolució de la pandèmia.

 

Participació