El Govern defensa la tornada a les escoles dilluns i diu que seran «el darrer servei públic a tancar»

El vicepresident Pere Aragonès reivindica l'educació com a "dret fonamental que cal preservar sempre"

Distàncies de seguretat a dins de les aules
Distàncies de seguretat a dins de les aules | Ajuntament d'Olot
NacióDigital
09 de gener del 2021
El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat el retorn a les escoles a partir de dilluns. "Les escoles han de ser un bé a preservar i ser el darrer servei públic a tancar", ha reclamat en una roda de premsa aquest dissabte.

Després que epidemiòlegs i diversos experts demanessin aquesta setmana que els estudiants no tornin encara a les aules per tal d'evitar contagis de Covid-19, Aragonès ha assegurat que "les escoles són segures" i "un espai de protecció social per als alumnes més vulnerables". A més, ha dit que des del Govern estan "amatents a tota la situació epidemiològica" amb la voluntat de garantir "serveis públics fonamentals com és el de l'educació".

El dirigent d'ERC ha assenyalat que el 99,39% de centres "han continuat fent classe sense haver de tancar" i que quatre de cada cinc alumnes i nou de cada deu professors "no ha hagut de passar ni un sol dia a casa com a causa de la pandèmia". "Per tant, els sistema funciona bé i és un dels grans èxits contra la pandèmia", ha conclòs. És per això que ha agraït a la comunitat educativa haver-ho "fet possible" i ha reivindicat l'ensenyament com a "un dels pilars" del programa electoral d'ERC, que estan elaborant de cara a les eleccions previstes per al 14 de febrer. "És un dret fonamental que cal preservar sempre", ha afirmat.