Vilalta, a Borràs: «Nosaltres apostarem sempre pel diàleg i la negociació»

ERC vol guanyar a Catalunya i aposta per acords amplis com a Lleida, mentre rebutja cap pacte amb el PSC

Redacció
08 de gener del 2021
Actualitzat el 09 de gener a les 7:30h
La cap de llista d'ERC per Lleida al 14-F, Marta Vilalta, ha defensat la taula de diàleg amb l'Estat i ha respost la candidata de JxCat, Laura Borràs, que "si vol renunciar a la paraula que ho faci". "Nosaltres no renunciarem a res i apostarem sempre pel diàleg i la negociació", ha reblat aquest divendres en una trobada amb els periodistes per videoconferència.

Vilalta també ha assegurat que el rival d'ERC a les eleccions del 14-F és el PSC i ha negat cap acord amb els socialistes. ERC vol guanyar a tot Catalunya i aposta per acords amplis com el de Lleida, on els republicans governen a la Paeria amb el suport de JxCat i el Comú de Lleida.

Vilalta ha reconegut que la taula de diàleg "no ha donat els resultats que esperàvem" i en culpa el govern de l'Estat; "però això no vol dir que quedi morta ni enterrada", ha dit. Insisteix que la via del diàleg i la negociació és la que ha de portar a solucionar el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat i que la millor manera de fer-ho és amb la màxima força possible, que els han de donar les urnes.

Vilalta ha assegurat que la campanya del 14-F "va de PSC o d'ERC", perquè són projectes "contraposats". "Els cants de sirena que alguns diuen de tripartit, són fum i qui ho diu fa un flac favor a l'independentisme", lamenta. Des d'ERC insisteixen que el seu objectiu és acabar amb la repressió i aconseguir la independència de Catalunya. "No tenim res a veure amb el que planteja el PSC que ha estat repressió i cap ajuda directa de l'Estat cap a la ciutadania amb la crisi del coronavirus", apunta.

És per això que es fixen en Lleida. Volen batre el PSC amb voluntat de fer una política "honesta i propera" com, asseguren, s'està fent a la Paeria. Vilalta ha recordat que qui va "desbancar" el PSC a Lleida després de 40 anys va ser ERC. "Lleida ens ensenya quins acords volem per transitar per la via àmplia i la Paeria ens demostra que som capaços de guanyar i de sumar, fer els acords més amplis possibles", ha afegit, "just al contrari del que està passant a la Diputació de Barcelona, on JxCat va donar el govern al PSC i l'ha blindat fins i tot amb presumptes casos de corrupció".