ELECCIONS 14-F

Jordina Freixanet plega de MES després d'aprovar-se l'aliança amb Junts el 14-F

El tinent d'alcalde tarragoní i la tinenta d'alcalde lleidatana han comunicat la seva baixa pel seu desacord amb la decisió de les direccions de Girona i Barcelona

per Josep Maria Llauradó , 31 de desembre de 2020 a les 14:35 |
Jordina Freixanet, segona tinent d'alcaldia de Lleida | Àlvar Llobet
Terratrèmol a Moviment d'Esquerres (MES), formació que fins ara s'havia associat a Esquerra Republicana en diverses cites electorals i que aquest pròxim 14 de febrer ha decidit anar amb Junts. L'acord es va avalar ahir pel 55% de la militància i farà que el número 8 de la llista que encapçala Gemma Geis a Girona serà per a aquesta organització.

Segons ha indicat a NacióTarragona el regidor i fins ara cara visible de MES a Tarragona, Jordi Fortuny, la decisió s'ha pres especialment per la voluntat de la direcció a Girona i també part de la de Barcelona, mentre que Lleida i Tarragona s'hi han mostrat en contra.


A causa d'això, tant el tinent d'alcalde Jordi Fortuny com la tinenta d'alcalde de Lleida Jordina Freixanet han emès un comunicat conjunt assegurant que ja no hi continuarien militant més. Consideren que Junts és un partit "majoritàriament hereu de la tradició de centre-dreta de Convergència i Unió" i que, per contra, MES es defineix "com a catalanista, europeista, municipalista, ecologista i feminista", que pretén "la construcció per confluència voluntària d'una majoria nacional, social i política d'esquerres a Catalunya". "Som socialistes i som catalanistes", conclouen, "no podem acceptar una aliança amb un moviment que es reivindica com a liberal i nacionalista català".
 

El conseller de Serveis Econòmics, Serveis Centrals i Personal, Jordi Fortuny. Foto: Jonathan OcaEn aquest sentit, consideren l'acord "antinatural". Aquesta és la primera vegada que MES se suma a Junts, després que ho hagi fet en diferents localitats amb ERC, Comuns o Guanyem. En el mateix comunicat denuncien "manca de mesures democràtiques" en el debat que va permetre avalar aquesta aliança electoral. Un 51% dels vots van permetre debatre la proposta tot i la manca d'"un debat ideològic de fons" i tot plegat ha provocat un "trencament" que no tan sols afecta a Ponent i el Camp de Tarragona sinó que altres militants com ara de Sant Cugat del Vallès han suspès també la seva continuïtat en l'organització.

La candidata Jordina Freixanet ha afirmat que "és temps de refer ponts, de reconstruir projectes i de fer xarxa. Resiliència i diàleg polític és el que honestament crec que cal treballar en aquesta nova època que espero iniciar en el nou mandat democràtic i fer-ho des de la principal institució del país: el Parlament. És el moment de sumar projectes municipals republicans en la governança del país".


Al seu torn, Jordi Fortuny ha manifestat que "el meu compromís és treballar per Tarragona al costat de l’alcalde Pau Ricomà i tots els companys de govern i impulsar a ERC cap els millors resultats de la història el 14-F. Encoratjo a la Jordina Freixanet, amiga i companya de batalles socialistes a treballar per Catalunya des del parlament. Teixir ponts de complicitat en l’eix Lleida-Tarragona a la Catalunya Nova". Fortuny no aclareix de moment, però, quin serà el seu futur polític i si finalment sol·licitarà la seva militància a Esquerra Republicana.
 

Jordina Freixanet, segona tinent d'alcaldia de Lleida, en l'entrevista amb NacióDigital. Foto: Àlvar Llobet

 

Participació