La UGT sortirà al carrer si la patronal bloqueja un augment salarial en el conveni del Comerç

El sindicat planteja un augment del 2% per als anys 2020 i 2021

Redacció
30 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:56h
La Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) de la UGT de les Terres de Lleida rebutja que el conveni de Comerç de Lleida no tingui cap increment salarial, tal com defensa la patronal FECOM. "No és just per als treballadors del sector un any de conveni amb congelació salarial, ni tampoc és la realitat en la qual es troba el sector", apunta Carme Valls, secretària d'organització de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida.

Com a darrera proposta, el sindicat planteja dos anys de conveni (2020-2021) i un increment salarial del 2%, amb efecte des de l'1 de gener del 2021, a l'espera que la patronal reconsideri la seva posició i accepti aquest increment salarial. En cas contrari, la UGT no descarta mobilitzacions en els pròxims mesos.

En aquest sentit, Valls assegura que "en època de pandèmia, les persones treballadores han estat i estan en primera línia, donant servei i atenció a la ciutadania com a serveis essencials". És per això, que considera "inadmissible que les seves condicions econòmiques es vegin perjudicades, retallades o minorades".

Carme Valls assenyala que "exposar-se a la Covid-19, prestant treball i servei als clients, ha afectat la salut dels treballadors del sector, i en conseqüència, el seu entorn familiar". A més, "la pandèmia també ha potenciat l'augment de la càrrega de treball", ha afegit la responsable de la UGT-FeSMC de Lleida.

En aquest sentit, el sindicat considera que "s'ha de tenir un reconeixement públic i notori per a tot el personal, que es reflecteixi en unes condicions econòmiques dignes per les circumstàncies actuals".