El candidat d'ECP, Jaume Moya, demana la dimissió de Divina Farreny pel positiu d'una vacunadora

Denuncia que no se li fes cap prova de detecció prèvia i reclama saber quan se li va efectuar el darrer test

Jaume Moya, candidat d'ECP
Jaume Moya, candidat d'ECP | ACN
Redacció
30 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:31h
El candidat d'En Comú Podem (ECP) per Lleida el 14-F, Jaume Moya, ha reclamat la dimissió de la gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, i en cas que no es produeixi en demana el cessament.

Moya ha fet aquesta petició després que s'hagi conegut el positiu per coronavirus d'una de les infermeres que va vacunar contra la covid-19 en una residència de Lleida, un fet que ha qualificat d'"especialment greu". "No se li havia fet cap PCR ni test d'antígens abans de desplaçar-se a la residència Balàfia I i no s'han donat detalls sobre quan se li va fer el darrer test", ha denunciat.

Jaume Moya ha recordat que a principis de desembre ECP ja va exigir el relleu de Farreny de la seva responsabilitat per "la pèssima gestió del brot a la residència Fundació Fiella de Tremp. En aquest sentit, la formació critica que la gerent "no s'hagi molestat ni tan sols a respondre la carta" que li van fer arribar els comuns.

El cap de llista per Lleida el 14-F considera que "Farreny acumula actuacions inadmissibles, a les quals cal afegir declaracions com ara quan va insinuar que procuraria ser de les últimes persones en vacunar-se, o quan va justificar que tots els metges del Pirineu es neguin a practicar avortaments per objecció de consciència".

Moya ha assenyalat que En Comú Podem centrarà part de la seva campanya electoral en la defensa del dret a la salut dels lleidatans, "tant pel que fa a revertir els efectes de les retallades, com a la proposta d'incrementar efectius i serveis, o a la necessària inversió per garantir la igualtat d'accés a la Salut pública a tot el territori".