La campanya de vacunació de la Covid-19 al Pirineu es reprèn a Sort i Esterri

A Sort, el vaccí s'ha administrat al gruix d'usuaris de l'equipament de la tercera edat i a més de la meitat dels empleats

Arribada de la nevera amb les vacunes de la Covid-19 a la residència de Sort
Arribada de la nevera amb les vacunes de la Covid-19 a la residència de Sort | ACN
Redacció
30 de desembre del 2021
La campanya de vacunació de la Covid-19 s'ha reprès aquest dimecres al Pallars amb la preparació de 95 dosis per administrar a usuaris i treballadors de les dos residències de gent gran del Pallars Sobirà, la de Sort i la d’Esterri d'Àneu. De fet, entre diumenge passat i aquest dimarts han arribat 335 vaccins a l'Alt Pirineu i Aran, els quals es conserven en una nevera i es transporten des d'un únic punt a tots els equipaments de la tercera edat de la regió sanitària.

En el cas de la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort, se l'han posat 24 dels 27 usuaris que hi ha actualment al centre i 18 dels seus 32 empleats. Així, entre els treballadors s'ha optat per administrar-la en diferents fases per tal de tenir una part de la plantilla operativa en cas que es produïssin efectes secundaris. El torn de la residència d’Esterri d’Àneu serà aquesta mateixa tarda.

La campanya de vacunació al Pallars es va iniciar diumenge a la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur. Leocàdia Peña, de 85 anys i veïna de Cerbi, es va convertir en la primera pallaresa en rebre el vaccí.