Condemnat a sis anys i mig de presó per apunyalar per l'esquena un home a Cervià

També haurà d'indemnitzar amb 143.000 euros la víctima, que necessita d'un bastó o d'una cadira de rodes per moure's

L'acusat d'apunyalar un home a Cervià
L'acusat d'apunyalar un home a Cervià | ACN
Redacció
29 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:24h
L'Audiència de Lleida ha condemnat a sis anys i sis mesos de presó un veí de Cervià de les Garrigues per un delicte de lesions agreujades per haver apunyalat amb un ganivet per l'esquena un home durant una baralla que va tenir lloc coincidint amb la festa del Carnaval del 2019 en aquest municipi de les Garrigues.

Segons publica Segre, el tribunal ha avalat l'atenuant de drogoaddicció, que havia sol·licitat la defensa de l'acusat durant el judici celebrat aquest desembre. A més, el condemnat, de 35 anys, també haurà d'indemnitzar amb 143.570 euros la víctima, de 29 anys, la qual arran de la ferida soferta a la medul·la presenta una mobilitat reduïda i ha d'utilitzar un bastó o d'una cadira de rodes per poder caminar.

Els fets van passar la matinada del 10 de març del 2019, a la porta del casal de Cervià de les Garrigues (Garrigues), on s'estava celebrant la festa de Carnestoltes. Durant el judici, l'acusat, de 35 anys, va demanar perdó i va reconèixer que va fer un "tall" a la víctima però va assenyalar que el ganivet no era seu i que no volia fer-li mal sinó que deixés d'apallissar un amic.

De la seva banda, un testimoni de la baralla va declarar que va veure com l'acusat va apunyalar per l'esquena la víctima durant una discussió entre els dos i que el ganivet era de l'acusat. Va assegurar que havia estat bevent amb ell tota la nit i que havia tingut un comportament molt agressiu, mostrant el ganivet a diferents persones. El metge forense va explicar que, a causa de l'atac, la víctima haurà d'adaptar la vida i l'entorn a la seva mobilitat reduïda.

La Fiscalia demanava per a l'acusat nou anys de presó per un delicte de lesions agreujades i que indemnitzés amb 263.570 euros la víctima per dany morals i "per despeses futures si li calgués adaptar casa seva o l'ajuda de tercers i per la dificultat d'inserir-se al mercat laboral", en considerar que la ferida que va patir a la medul·la li ha afectat a la seva mobilitat.

La defensa va reconèixer que el seu client va cometre l'atac però sol·licitava que se li apliquessin diversos atenuants i una pena de dos anys de presó, a més d'una indemnització a la víctima de gairebé 114.000 euros. En aquest sentit, s'oposava una indemnització superior per danys morals com demanava la Fiscalia.