El Govern atorga 460.000 euros a la Paeria per finançar equipaments per persones amb Covid

L'ajuntament va dur a terme actuacions extraordinàries per assistir temporers coincidint amb el rebrot de l'estiu

Redacció
22 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:44h
Imatge de l'interior del pavelló
Imatge de l'interior del pavelló | ACN
El Govern ha concedit una subvenció de 461.130 euros a l'Ajuntament de Lleida per sufragar les despeses extraordinàries que li van comportar la posada en funcionament d'equipaments per aïllar persones afectades a partir de l'1 de maig d'enguany pel rebrot de la covid-19 que va tenir lloc al Segrià.

En plena pandèmia, moltes persones sense contracte laboral ni allotjament previs van acudir a la capital del Segrià per buscar feina de temporada en la campanya de recol·lecció de la fruita. Davant d'aquesta situació, la Paeria va dur a terme actuacions extraordinàries d'allotjament, confinament i assistència mèdica i social dirigides a temporers i sensesostre per tal de garantir la salut pública del municipi.

En concret, l'Ajuntament de Lleida va habilitar dos pavellons de la Fira de Lleida durant la campanya de la fruita, que van acollir 14.563 pernoctacions de persones necessitades de confinament i allotjament, i assistència mèdica i social.

Aquesta subvenció s'emmarca en l'acord aprovat pel Govern el 14 de juliol passat, segons el qual s'instava, a través del Departament de la Presidència, a donar suport amb un import total de 2,5 milions d'euros als ens locals de la comarca del Segrià per poder fer front a les despeses imprevistes que ha generat la pandèmia de la Covid-19 en aquesta zona. L'Ajuntament de Lleida ha demanat una subvenció de 461.130 euros, dels quals 443.284 són per a despeses corrents i 17.845 per a despeses d'inversió.