La residència de Tremp, sense cap resident positiu un mes després

El brot de Covid-19 detectat al centre ha causat 60 morts i sis usuaris es troben ingressats a l’Hospital del Pallars

Una sanitària a les portes de la residència de Tremp
Una sanitària a les portes de la residència de Tremp | Jordi Ubach
Redacció
21 de desembre del 2020
Aquest diumenge han acabat l'aïllament els 10 darrers residents amb Covid-19 que quedaven a la residència Fundació Fiella de Tremp. D'aquesta manera i segons les dades facilitades pel Departament de Salut, al centre ja no hi ha cap usuari amb coronavirus un mes després de l’inici del brot. Tot i així, a l'Hospital Comarcal del Pallars encara hi ha sis usuaris positius i també n'hi ha un més al geriàtric de Guissona.

Pel que fa la xifra de treballadors afectats pel virus actualment n'hi ha 30. El brot de Covid-19 que es va detectar al centre ara fa un mes ha causat 60 morts d'un total de 142 residents. Així mateix, el passat divendres van començar les visites de familiars als usuaris del centre, ja que la residència ja té la categoria taronja.

La informació a Fiscalia, aquest dilluns

Mentrestant, Salut s'ha compromès a fer arribar a la Fiscalia, aquest dilluns, tota la documentació demanada sobre la residència, segons han confirmat fonts judicials. La Fiscalia vol investigar si es van activar i seguir els protocols davant el brot de coronavirus detectat el 19 de novembre. Des del 28 de novembre, el centre està gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).