Protesta

Els pagesos tornen al carrer per reclamar mesures concretes de recuperació després de la pandèmia

Desenes de tractors es mobilitzen a Lleida per alertar que moltes qüestions que afecten al sector no s'estan resolent

per Àlvar Llobet , 21 de desembre de 2020 a les 10:40 |
Tractors per Lleida aquest dilluns | Àlvar Llobet
La ciutat de Lleida s'ha tornat a omplir de tractors aquest dilluns deu mesos després de la gran mobilització en defensa del sector agrari. En aquesta ocasió no han estat tants vehicles els que han fet una marxa lenta per la ciutat, però suficients per visibilitzar l'enuig dels pagesos contra les polítiques agràries de Catalunya i d'Espanya.

Desenes de vehicles han secundat la protesta convocada per Unió de Pagesos amb l'objectiu de fer reivindicar la pagesia i la ramaderia després d'uns mesos de pandèmia en els quals se'ls hi ha penjat el cartell d'"essencial". El format ha estat l'habitual, la tractorada, una opció que garanteix "l'aïllament dels conductors a la cabina i, d'aquesta manera, no posar-se a mercè del virus.


La posada en valor del sector el vol aprofitar ara el sindicat per reclamar mesures a l'Estat en relació als fons europeus que han d'arribar per compensar els efectes de la crisi sanitària, però també al conjunt de forces polítiques que concorreran a les eleccions catalanes del 14-F. En aquest sentit, des del sindicat es contempla també una llista de 30 mesures "concretes i urgents" per millorar la situació de la pagesia catalana. 

El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, assegura que s'està veient com a causa de la pandèmia hi i ha moltes qüestions que afecten al sector i que no s'estan resolent. L'entitat reclama que tots els sectors agraris puguin guanyar-se la vida "dignament" i, entre altres, demana destinar ajuts de la PAC a aquells sectors que s'han vist afectats per la crisi de la Covid-19 i que pitjor ho estan passant. També denuncia l'"amenaça" que suposa la implantació "massiva" d'energies renovables.


La mobilització ha començat a tres quarts d'onze a la partida de la Copa d'Or i ha seguit pel Pont de la Universitat cap a l'avinguda Catalunya i la Rambla d'Aragó. La reivindicació ha acabat a la plaça Ricard Vinyes.

 

Participació